​İstanbul'da olağanüstü güvenlik önlemleri

Fransa, Nice kentini kana bulayan saldırının şokunu yaşarken, İstanbul'daki Fransa Başkonsolosluğu önünde olağanüstü güvenlik önemleri alındı.
Fransa İstanbul’daki Başkonsolosluğu’nu kapatma kararı aldığından bu yana geçen iki günde konsolosluk binasının bulunduğu İstiklal Caddesi’nde olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.

Dün caddede kamuflajla ve ağır silahla güvenlik güçleri görüntülenmişti. Fransa’da yaşanan kanlı saldırı sonrasında bugün ise caddede bavulla yürüyenler durduruldu. Reuters’ın servis ettiği fotoğraflarda bavulların detaylı olarak arandığı görüldü.



Fransa iki gün önce güvenlik endişelerini gerekçe göstererek, ikinci bir açıklama yapılana kadar Türkiye’deki tüm misyonlarını kapatma kararı almış; Milli Gün resepsiyonlarını iptal etmişti. Önlem alınmasının nedeni olarak IŞİD tehdidi gösterilmişti.

Fransa dün akşam terör saldırısıyla sarsıldı. Tunus kökenli Fransız Mohamed Lahouaiej Bouhlel, kullandığı kamyonla Milli Gün kutlamalarına katılan insanların arasına girerek, önüne çıkan herkesi ezerek öldürdü.

    :

    :

    :

    :

    "​İstanbul'da olağanüstü güvenlik önlemleri" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete