ABD'de kanlı saldırı: Ölü sayısı 50'ye yükseldi

Florida'da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı baskında 50 ölü, 53 yaralı var. Polis saldırganın öldüğünü duyurdu.
Henüz kimliği açıklanmayan saldırganın eşcinsellerin gittiği gece kulübünde etrafa rastgele ateş açtığı belirtildi. Olayın sabaha karşı 02:00 sularında yaşandığı açıklandı.

Polisten yapılan açıklamada, saldırganın barda bulunanları rehin aldığı doğrulandı. Güvenlik güçleri, saldırganın polisle çatışmaya girdiğini aktardı.

Yerel bir TV kanalı muhabiri Stewart Moore, Twitter hesabından, saldırganın barda bulunanları rehin aldığını ve üzerinde bomba olduğundan şüphelenildiğini yazmıştı.

FBI SORUŞTURMAYA DAHİL OLDU

Polis, saldırganın üzerinde patlayıcı bir aygıt olduğunu da doğrularken, elinde bir saldırı tüfeği ile bir tabanca bulunduğunu duyurdu.

Orlando Polis Müdürü John Mina, “Saldırı organize ve iyi planlanmış gibi görünüyor” dedi. Mina, saldırganın barın dışında polisle çatışmaya girdikten sonra içeri kaçtığını ve insanları rehin aldığını açıkladı.

Polis yetkililerinin, barın içinde bulunan insanlardan telefon aldığı da gelen bilgiler arasında…

FBI’ın soruşturmaya dâhil olduğu ve saldırının “terör eylemi” olarak görüldüğü bildiriliyor.

Orlando polisi, bölgede yaşayanların olay yerinden uzak durmaları yönünde çağrı yapmıştı.

Bir görgü tanığı, bir saldırganın, sesi yarı otomatik gibi gelen bir silahla gece kulübünün içinden, bir saldırganın ise dışarıdaki bir araçtan ateş açtığını aktardı.

Saldırı anında barın içinde olduğunu bildiren bir kişi ise, Facebook hesabından bir video paylaştı ve saldırganın barın içinden ateş açtığını yazdı.

ARKA ÇIKIŞA YAKIN OLANLAR KAÇTI

CNN’nin haberine göre; olayın yaşandığı 02:00 sularında barda olan Negron Almodovar, “Dans pistindeki ve bardaki insanlar yere yattı ve bara, arka çıkışa yakın olan bazılarımız kaçmayı başardı” yazdı.

Anthony Torres adlı bir görgü tanığı, insanların içeride ölüler gördüklerini söyleyerek çığlık attıklarını anlattı.

Olay anında herkesin çığlıklar içinde kaçıştığı bildiriliyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği görülüyor.

ABD’yi sarsan olay, cuma günü The Voice (O Ses) yarışmascısı Christina Grimmie’nin öldürüldüğü yere, 6 7 kilometre mesafede bulunuyor.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "ABD'de kanlı saldırı: Ölü sayısı 50'ye yükseldi " hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete