AB’den çok sert Türkiye açıklaması

Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, Türkiye'de 138 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını eleştirdi.
AP üyeleri, dokunulmazlık hamlesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti sindirme ve daha fazla güç elde etme girişimi olarak nitelendirdi.

Konuyu AP oturumunda değerlendiren AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu üyesi Johannes Hahn ise “AB’nin Türkiye ile bağları yeniden canlandırmak için istekli olduğunu gösterdiğini, siyasi ve ekonomik destekle Türkiye’nin yanında yer aldığını ortaya koyduğunu” söyledi.

Hahn, “Fakat bu tek şeritli bir yol değil ve Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğünü etkileyen ciddi gerilemeler var” ifadesini de sözlerine ekledi.

AP üyelerinin, “Türkiye karşısında sessiz kalındığı” yönündeki eleştirilerine yanıtlayan Hahn, “Ne biz ne de siz Erdoğan karşısında korkma durumunda değiliz. İnançlarımız ve ilkelerimiz var. Komşu ülkeyle iyi ilişki niyetimiz var ancak hiçbir aşamada boyun eğmediğimiz konusunda şüpheniz olmasın” ifadeleriyle cevap verdi.

AP üyeleri, Türkiye’ye çağrıda bulunarak, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü ve azınlık haklarının korunmasını talep etti.

    :

    :

    :

    :

    "AB’den çok sert Türkiye açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete