Avukata 'Erdoğan'a hakaret' cezası!

Avukat Umut Kılıç’a Erdoğan'a 'hakaret' ettiği gerekcesiyle 3 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılanan Avukat Umut Kılıç, 3 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı erteledi.

Ankara’daki hakim adaylığı mülakatına 21 Nisan günü giren avukat Kılıç, daha önceki mülakatta elenmesine tepki gösterip kurul üyelerine “Sizler mevcut sistemin işbirlikçilerisiniz, faşist AKP iktidarının uşaklarısınız” demiş ve salondan çıkarken de “Hırsız, katil Recep Tayyip Erdoğan” diye bağırmıştı.

Bu olay nedeniyle yaklaşık 7 gün tutuklu kalan Kılıç hakkında Cumhurbaşkanına ve kurul halinde çalışan heyete hakaret iddiasıyla dava açıldı. Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Kılıç, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın siyasi konuma geldiğini, bu nedenle hakaret suçunun olamayacağını söyledi.

Yargıç Recep Kınalı, duruşma sonunda Umut Kılıç’a Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 yıl 6 ay hapis; kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret suçundan ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapis olmak üzere toplamda 3 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Cezaların ertelenmesi ve sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulması kararlaştırıldı.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Avukata 'Erdoğan'a hakaret' cezası!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete