Diyanet'e korsan frekans tahsisi iddiası

Diyanet İşleri Başkanlığı'na TRT Anadolu üzerinden korsan frekans tahsisi verildiği iddiaları üzerine, CHP harekete geçti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, RTÜK'e haber dahi verilmeden ve yasadışı şekilde Diyanet TV ve radyo için frekans verilip/ verilmediğini Başbakan Davutoğluna sordu.

HEM KORSAN TAHSİS HEM BALLI YAPIM İDDİASI

Tanrıkulu, Diyanet TV ve radyoda yayınlanan programların, Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticilerinin sahipleri olduğu öne sürülen şirketlere yaptırıldığı iddialarını da Meclis'e taşıdı.

DİYANET'İN YÖNETİCİLERİ, TV YAPIM İŞİNE Mİ GİRDİ?

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'ndan şu sorulara yanıt istedi:

-TRT Anadolu üzerinden RTÜK'e haber dahi verilmeden ve gerekli yönetmelik ile yasalara uygun olmayacak şekilde Diyanet TV ve Radyo'ya frekans tahsisi yapıldığı iddiası doğru mudur?

-İddia doğru ise, “korsan frekans tahsisinin” ardından başlatılan bir soruşturma ve inceleme var mıdır? Varsa akıbeti nedir?

RTÜK'ÜN HABERİ VAR MI?

-İddialar, RTÜK gündemine gelmiş midir? Gelmişse, konu ile ilgili ne yapılması planlanmaktadır?

-Diyanet TV ve Radyo’da yapılan programlar hangi şirketlere yaptırılmaktadır?

-Bu şirketlerin sahipleri kimlerdir? Bu şirketlerle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yöneticilerinin bir ilişkisinin olduğu iddiası doğru mudur?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI YASADIŞI İŞLEM İÇİN RİCACI OLDU MU?

-Diyanet İşleri Başkanı, bu yasadışı durumun idare edilmesi yönünde, bir ricada veya istekte bulunmuş mudur? Bu çerçevede son sekiz-on ay zarfında Diyanet İşleri Başkanı ile RTÜK Başkanı arasında kaç görüşme gerçekleşmiştir?

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Diyanet'e korsan frekans tahsisi iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete