Erdoğan'ı uyutmayan ittifak

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ciddi oy kabının farkında olan AKP'nin, seçim öncesi kaybetmemek için kurabileceği tezgahlara dikkat çekti.
İşte Ahmet Takan'ın yazısındaki ilgili o kısım...

Seçim öncesi anketlere çok güvenen ve bunun üzerinden siyaset yapan AKP’de bu kez durumlar çok farklı. Erdoğan’ın halen gölgesinden yürüyen AKP’ye yönelim giderek zayıflıyor. Kapalı devre  anketlerden çıkan sonuç hiç iç açıcı değil belli ki, Erdoğan kürsüden “Kürt sorunu yoktur” demeye başladı.

Milliyetçi-Muhafazakar oylar AKP’yi terk ediyor. Bunun farkındalar... Üstüne üstelik birde MHP öncülüğünde Milliyetçi-Muhafazakar oyları tek çatı altında birleştirmek için MHP-BBP-SP-DP ittifakına yönelik tabandan güçlü sesler yükseliyor.

AKP'NİN TÜM ADAYLARINI BOZACAK İTTİFAK

Tıpkı, rahmetli Türkeş’in yoğun çaba harcayarak 1991’de MÇP-RP-IDP ittifakı gibi bir ittifak; AKP’nin tüm ayarlarını bozacak durumda.

1980 darbesinin sağa-sola savurduğu Milliyetçi ve Muhafazakar partiler Türkeş ve Erbakan öncülüğünde rüşvet ve yolsuzluğa gömülmeye başlayan ANAP’a karşı 1991 Genel Seçimlerinde harekete geçmiş ve seçim ittifakıyla Meclis’te hak ettiği yeri almaya  başarmıştı. Şimdi de durum farklı değil.

"AKP, NE TEZGAHLAR ÇEVİRİYOR FARKINDA MISINIZ?"

İhanet çemberi içinde de sıkışmış vatandaş gidecek kapı arıyor. Bir sinerjinin oluşturulması şart. AKP/HDP/PKK/İMRALI/KANDİL/KCK birlikteliğine karşı MHP/BBP/SAADET/Demokrat Parti  birlikteliği neden olmasın?.. Peki bu birlikteliğin olmasını arzu etmeyen AKP, ne tezgahlar çeviriyor farkında mısınız?..

MHP’YE YÖNELİK: Yine milliyetçi bir söyleme geçildi. Kürt meselesi bitmiştir falan denilerek PKK’ya karşı kağıttan kaplan görüntüsü sergilenmeye başlandı. Seçim stratejisini milliyetçi oylar üzerine kuran AKP, MHP’ye bu oyların gitmemesi için elinden geleni yapıyor. Ülkücü ve MHP’li isimlere vitrin adaylığı için teklifler yağdırılıyor.

SP’YE YÖNELİK: Saadet tabanına büyük önem veren AKP, tıpkı 1991’deki gibi bir birleşmede kendisinden oyların kayacağını biliyor. Bu nedenle, Rahmetli Erbakan’ın çocuklarına vekillik önerisi geldi. Erbakan ismi üzerinden Saadet etkisizleştirilmek isteniyor. Mevcut genel başkan yardımcılarının önemli bir kısmının çocuklarına, torunlarına varana dek iş verilmeye çalışılıyor, başbakanlıkta ve bakanlıklarda. Amaç, torunlar ve çocuklar üzerinden Saadet Partisi’nin içinin boşaltılması.

BBP’YE YÖNELİK: BBP’nin Yazıcıoğlu ismi üzerinden sağladığı cazibeyi iyi bilen AKP, Rahmetlinin yakınlarına da teklif yağdırmaya çoktan başladı. Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’in yürüttüğü faaliyetlerde önemli. Osmanlı spor diye bir şey icat edildi. Her yere Osmanlı spor taraftar dernekleri açılıyor. Osmanlı Ocakları var...

ABD’de bile şubeleri olduğu konuşuluyor.. Oralara, iş sorunu yaşayan tüm “Alperen” ve “Ülkücüleri” doldurmaya başladılar. Tabii bunların ne kadarı gerçekte ülkücü emin değiliz  ancak çevreye öyle lanse ediliyorlar. Amaç belli!..
21 Mart ve sonrası her açıdan çok önemli!..

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ı uyutmayan ittifak" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ