Erdoğan'ın "saygı duruşu sap gibi durmaktır" sözleri yeniden gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde sarf ettiği 'Saygı duruşu sap gibi durmaktır.' sözleri tekrar tartışmaya açıldı.
KARŞI GAZETE | DETAY HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde yaptığı bir açıklamada, 'Saygı duruşu sap gibi durmaktır. Saygı duruşu yerine dua edilmeli. Sap gibi durmanın manasını anlayamıyorum' demiş ve kullandığı bu ifadeler ile tartışmaların odağına yerleşmişti.

ERDOĞAN'IN GÖNDERDİĞİ MESAJI AYAKTA DİNLEDİLER

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın AKP 2. Olağanüstü Kongresi'ne gönderdiği mesaj okunduğu sırada tüm salon ayağa kalktı. İlk defa uygulanan bu seramoni 'AKP'liler Erdoğan'a kıyam durdu' şeklinde sert eleştirilere sebep oldu. AKP'li Burhan Kuzu, ise Erdoğan'ın mesajının, kongrede ayakta dinlenmesiyle ilgili soru üzerine "Cumhurbaşkanı'nın mesajı, tabii devlete saygıdan kaynaklandı." savunmasını yaptı. 1995'te saygı duruşunu 'sap gibi durmak' olarak nitelendiren Erdoğan'dan ise salonun mesajını ayakta dinlemesiyle ilgili bir yorum henüz gelmedi.



ERDOĞAN, SİYONİZMİN KURUCUSUNUN HUZURUNDA

Diğer yandan "sap gibi ayakta durmanın anlamı yok" diyen Erdoğan, İsrail ziyaretinde Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl'in huzurunda eşi Emine Erdoğan ile birlikte saygı duruşunda görüntülenmişti.



ERDOĞAN, THEODOR HERZL'İN RUHUNA DUA DA OKUDU MU? 

Siyonizm'in kurucusu Theodor Herzl'in huzurunda, normalde 'anlamsız bulduğu' saygı duruşunu bile gerçekleştirdiği açıkça görülen Erdoğan'ın Herzl'e şükran belirtmek adına 'sap gibi durmak' yerine daha uygun gördüğü 'ruhuna bir dua okuma'yı da ihmal etmediğini varsaymak durumundayız.

Siyonizm bir kenara, açıktan Yahudi düşmanlığı yapan Havuz Medyası ve Akit gibi sözde gazetelerin, AKP kongresindeki eller önde bağlı saygı duruşu sonrası konuya herhangi bir yorum getiremeyişleri de manidar.



karsigazete.com.tr | Burak Ekici

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın "saygı duruşu sap gibi durmaktır" sözleri yeniden gündemde!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete