1150 Odalı
Kaç-Ak Saray'ın Güney ve Kuzey idare binalarının kapıları ilk kez basına açıldı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım turunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 1150 odadan 1024’ü basına gezdirildi.
Hürriyet'in haberine göre Saray,
Analiz Şube Müdürlüğü ile internet sitelerini ve televizyonları 24 saat takip ediyor.
Cumhurbaşkanlığı personeli tarafından yazımı gerçekleştirilen sistem sayesinde bütün internet siteleri takip ediliyor. Sistem sayesinde o gün vatandaşların en çok takip ettiği ve okuduğu haber görülebiliyor. Öte yandan birime kurulan ekranlar sayesinde televizyon kanalları birebir takip ediliyor.
İşte 1150 Odalı Saray'dan ilginç detaylar;
SARAY'DAKİ ARAZİNİN TOPLAM YÜZÖLÇÜMÜ 750 BİN METREKARE
Saray'a davet edilen muhabirler otobüslerle ilk olarak Güney ve Kuzey idare binalarının bulunduğu alana götürüldü. Tanıtım öncesi Cumhurbaşkanlığı Protokol görevlisi Fatih Gürkan, Saray hakkında bilgi verdi.
Saray içerisinde bin 150 odanın bulunduğunu ve bu odaların bin 24’nün Kuzey ve Güney idare binalarının yer aldığı alanda olduğunu dile getiren Gürkan, Saray'daki arazinin toplam yüzölçümünün 750 bin metrekareden oluştuğunu kaydetti.
SARAY'DA 1150 ODA MEVCUT
Cumhurbaşkanlığı’ndaki 1150 odadan 1024’ü güney ve kuzey ve idari binalarda yer alıyor. Bu binalar, bodrum, alt zemin, zemin ve 3 kattan oluşuyor.
Güney ve Kuzey binalarda, başdanışmanlıklar, danışmanlar, toplam 13 başkanlık, başyaverlik, ile muhafız alayına ait çalışma odaları yer alıyor.
Binaların her birinde, bin kişinin çalışabileceği, makam, 2’şer ve 4’er kişilik yaklaşık 500 oda. Her birimin kullanacağı toplantı salonları bulunmakta. Birleşmiş Milletler Binası Ofis Standartlarına uygun biçimde 3,2 metre x 6 metre boyutlarında olan ofislerle, genel itibariyle 2 bin kişilik tasarlandı. Yerleşim planı Cumhurbaşkanlığı’ndaki birimlerin her birinin arada çalışabilmesine de olanak sağlamakta.
“KORİDOR UZUNLUKLARI 185 METRE”
Güney ve kuzey binalarda koridorlar 185 metre uzunluğunda. Harekete duyarlı aydınlatma sayesinde, aydınlanmanın sadece hareket anında ilgili kısımlarda olması sağlanmakta. Mesai bitiminde ofis aydınlatması otomatik olarak devre dışı kalmakta, ihtiyaç olan noktalarda ışıkların kullanıcılar tarafından devreye alınması gerekmekte.
Kaynak: Hürriyet