Ortaokul öğrencilerine salavatla sakal öptürdüler

Türkiye'de laiklik tartışmaları yaşanırken Mersin'de yeni bir skandal ortaya çıktı.
Mersin'deki bir imam hatip ortaokulunda yeni bir skandal yaşandığı anlaşıldı. Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu’ndaki Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde öğrencileri sıraya sokup içinde Hz. Muhammet'in sakalının olduğu iddia edilen bir kavanozu öptürdüler.

Öğrenciler sıraya girerek ve salavat getirerek okul müdürünün elinde tuttuğu sakal-ı şerifi öptüler.

Laiklikle bağdaşmayan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin en dikkat çekici olanı, Selahattin Eyyübi İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşti. Her okulda olduğu gibi yönetici ve öğrencilerin konuşmalarıyla başlayan etkinlik, sonunda bir cam fanusun içindeki sakal-ı şerifin öğrencilere öptürülmesiyle son buldu.

Okul Müdürü Kenan Güven, Mersin'deki Şair Nabi Camii imamı Hüseyin Bağan'ın getirdiği ve içinde Hz. Muhammed'in sakalı olduğu iddia edilen bir kavanozu elinde tutarak öğrencilere öptürdü. Bu sırada öğrencilerin salavat getirdiği görüldü. Mersin Müftülüğü, ilde sadece iki camide söz konusu emanetin bulunduğunu açıklarken, okullarda böyle bir etkinlik yapılmadığını iddia etti. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: birgun.net / Erk Acarer

    :

    :

    :

    :

    "Ortaokul öğrencilerine salavatla sakal öptürdüler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete