Sümeyye Erdoğan'ın düğün masraflarına devlet katkısı

Erdoğan ailesinin yaptığı düğün ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in 2004 yılında oğlu için yaptığı düğün arasındaki farklar ise oldukça dikkat çekici…
1984'te kızı Miray'ı Çankaya Köşkü'nde evlendiren Kenan Evren'den sonra 2004 yılında Ahmet Necdet Sezer de Cumhurbaşkanlığı döneminde ‘Köşk’te düğün yapmıştı.

Kenan Evren'in kızının düğünü devlet kasasından karşılanmıştı.

Ahmet Necdet Sezer'in oğlu Levent Sezer'in düğünü için çıkan faturayı ise Sezerler kendi cebinden ödemişti.

SEZER'İN DÜĞÜNÜNDE ŞOFÖRLER İZİN YAPTI

2004 yılında Çankaya Köşkü'nde yapılan Levent Sezer'in düğününde, Köşk’ün şoförleri izinli sayıldı. Sadece bununla kalınmadı. Şoförler eşleriyle birlikte davetliydi, konuklar arasında yerlerini aldı. Sümeyye Erdoğan'ın düğünü içinse emniyet personelinin izinleri iptal edildi. Personelin mesai masrafları devlet bütçesinden karşılanacak ve kaba bir hesapla 5 bin kişilik (belediye ve emniyet personeli dahil) maliyetin 200 bin TL'lik mesai ödenecek.

YEMEKLER DIŞARIDAN GELDİ

Sezer'in düğünündeki bir başka detay ise davetlilere sunulan yemekleri dışarıdan getirilmesiydi. Düğün yemeği Köşk’ün aşçılarına yerine catering firmasına yaptırıldı. Maliyeti ise aile kendi bütçesinden karşıladı. Konukların içtikleri su bile Sezerlerin cebinden çıktı. Sümeyye Erdoğan'ın düğününde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha ön hazırlıklar esnasında mobil büfeler kurup resmi plakalı araçlarla yemek dağıtımı yaptı. 6 bin kişinin davetli olduğu düğünde kişi başı yemek maliyeti (organizasyon firmalarından alınan ortalama maliyet hesabına göre) 50 TL oldu. Bu da 300 bin TL'ye denk geliyor.

İŞ MAKİNELERİ HARIL HARIL ÇALIŞTI

Bir hafta boyunca devam eden yol düzenleme ve çiçek ekimi çalışmaları ise yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapıldı. Onlarca iş makinesinin günlerce çalışması esnasından harcanan akaryakıtın ne kadar olacağını ise iş makinesi kiralayan şirketler cevapladı. Şirketlerden alınan bilgiye göre, araç başına yapılan kısa mesafe hizmeti ortalama günlük bin TL. İmkanlar belediyeden olmasaydı Erdoğanlar tüm bu araçların çalıştırılması için 150 bin TL'yi gözden çıkarmalıydı.

VATANDAŞTAN ASFALT PARASI ALDI

İBB asfalt çalışmaları yaptığında geçtiğimiz yıllarda bunun maliyetini vatandaştan talep etmişti. Evinin önünde asfalt dökülenler “yol katılım bedeli” adı altında bin ila 3 bin TL ödeme yapmak zorunda kalmıştı. Halkalı'da büyük bir alan asfaltlandı. Eğer asfaltın maliyeti bu kadar yüksekse tahmini 500 bin TL'lik asfalt harcanmış olabilir.

 İŞTE TOPLAMDA SÜMEYYE ERDOĞAN’IN DÜĞÜN MALİYETİ
 

MESAİLER: 200 BİN TL


YEMEK MALİYETİ: 300 BİN TL


İŞ MAKİNELERİ YAKITI: 150 BİN TL


YOL DÜZENLEME: 400 BİN TL


ASFALT MALİYETİ: 500 BİN TL


Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Sümeyye Erdoğan'ın düğün masraflarına devlet katkısı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete