'Tecavüzcü' Ensar Vakfı Çanakkale’de milli eğitime proje ortağı oldu!

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar olayı ile gündeme gelen, kapatılması noktasında tepkilerin ve taleplerin geldiği Ensar Vakfı, Çanakkale’deki faaliyetlerini hızlandırdı!
Çanakkale’de Seçmeli Zeka Oyunları Dersi alan öğren-cilere yönelik projelendirilen, “Başarının anahtarı zeka oyunları” projesinin ortaklarından biri kamu-oyuna hiç de yabancı değil. Karaman’daki cinsel istismar olayı ile gündeme gelen Ensar Vakfı! Diğer ortaklarının ise; Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yaratıcı Beyinleri Destekleme Derneği olduğu öğrenildi. 
 
Söz konusu ‘ortaklıkta’ çocuklar için ‘cömert’ bir destekte bulunan Ensar Vakfı Çanakkale Şubesi’nin projenin 6 bin liralık bütçesini karşılayacağı öğrenildi. Eğitime desteği ve ‘cömertliği’nin ötesinde, çocuklarla ilgili kamuoyunda bıraktığı izlenim hiç de olumlu olmayan Ensar Vakfı’nın, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir projede yer alması dikkat çekti..... 
 

Çocuklara taciz ve cinsel istismar olayı ile gündeme gelen ve siyasi iktidarın da açıkça desteklediği Ensar Vakfı, yurt genelinde aileleri tedirgin etmişti. Böylesi bir kurumun eğitim camiasının içinde bulunmasının sakıncalı olduğu toplum tarafından ifade edilirken, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyo-nuna bu kurumu dahil etmesi tepki ile karşılandı.

Kaynak: canakkaleolay.com / Burhan Mert Balcı

    :

    :

    :

    :

    "'Tecavüzcü' Ensar Vakfı Çanakkale’de milli eğitime proje ortağı oldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete