Kadınlar tehlike altında

BM araştırmasının sonuçlarına göre, AB ülkelerindeki yaklaşık her 10 kadından biri cinsel şiddet, yaklaşık 20 kadından biriyse tecavüz kurbanı
AB ülkelerinde yaşayan kadınlara yönelik BM araştırması,  bu ülkelerdeki kadınların ciddi cinsel şiddet ve tecavüz tehdidi altında olduğunu gösterdi. 
 
Şimdiye kadar bu konuda yapılan en geniş çaplı çalışma olduğu  belirtilen araştırma, AB ülkelerindeki yaklaşık her 10 kadından birinin cinsel şiddet, yaklaşık 20 kadından birininse tecavüz kurbanı olduğunu ortaya koydu. 
 
AB üyesi 28 ülkedeki 42 bin kadınla yapılan yüz yüze görüşmelere  dayanılarak gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, AB'ye bağlı Temel Haklar Ajansı tarafından açıklandı. 

HER 7 KADINDAN SADECE BİRİ POLİSE ŞİKAYET EDİYOR
 
Açıklamada, araştırmanın sonuçlarının, AB ülkelerinde yaşayan 186,6  milyon kadına uyarlanması halinde, 100 milyon kadının, aralarında uygunsuz flört  teklifi ve teşhircilik de bulunan 11 ayrı cinsel taciz kategorisinden birinin  mağduru olduğunu gösterdiği belirtildi. Erkek arkadaşı veya eşi tarafından ciddi  şekilde tacize uğramış her 7 kadından sadece birinin polise şikayette  bulunmasının, araştırmadaki diğer bir çarpıcı sonuç olarak ortaya çıktı. 
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne sadece birkaç gün kala sonuçları  açıklanan araştırma, Mart-Eylül 2012'de, AB'de yaşayan, 15 ila 74 yaşındaki katılımcılarla görüşülerek yapıldığı bildirildi. BM'ye bağlı Avrupa Suç Önleme ve  Ceza Yargılaması Enstitüsü, BM Bölgelerarası Suç ve Adalet Araştırma  Enstitüsü'nün başkanlığındaki bir konsorsiyum tarafından yapılan araştırmanın  hata payı, artı-eksi yüzde 1,5 olarak açıklandı. 
 
TECAVÜZ VE DİĞER CİNSEL ŞİDDET OLAYLARI
Araştırmanın sonuçlarına göre katılımcılardan onda biri 15 yaşından  itibaren şu veya bu şekilde cinsel şiddete maruz kaldığını, 20 kadından biri de  tecavüz kurbanı olduğun açıkladı. Bu rakam, AB üyesi ülkelerdeki 15 ila 74  yaşındaki tüm kadınlara uyarlandığında AB'de 9 milyon tecavüz kurbanı kadın  bulunduğunu gösteriyor. 
 
İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUK ORANI 
Araştırmaya katılan kadınlardan yüzde 12'si 15 yaşından önce şu veya  bu şekilde cinsel şiddete maruz kaldığını belirtirken, yüzde biriyse bu yaşlardayken bir erişkinin tecavüzüne uğradığını bildirdi. Araştırmada, cinsel  şiddet ve tecavüz olaylarının yüzde 97'sinin erkekler tarafından yapıldığı  kaydedildi. Fiziki şiddet olaylarındaysa erkeklerin sayısı kadınlarınkinden  sadece biraz daha yüksek çıktı. 
 
ERKEK ARKADAŞ VEYA EŞ TARAFINDAN PSİKOLOJİK ŞİDDET UYGULANIYOR
Katılımcılardan yüzde 22'si erkek arkadaşı veya eşi tarafından fiziki  veya cinsel şiddete maruz kaldığını bildirdi. Araştırmaya katılan kadınlardan yüzde 43'ü ise şimdiki veya geçmişteki erkek arkadaşı veya eşi tarafından  kendisine bir çeşit "psikolojik şiddet" uygulandığını belirtti. "Küçük düşürme",  "fiziki zarar verme tehdidi", araba anahtarlarının alınması veya kilit altında  tutulma gibi "hareket özgürlüğünü kısıtlama" psikolojik şiddet örnekleri olarak  sıralandı. 



    :

    :

    :

    :

    "Kadınlar tehlike altında" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ