Salonda böcek ilaçlaması yapılacak diyerek Antalya Tiyatro Festivali iptal edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Salonda böcek ilaçlaması yapılacak" diyerek, Antalya Tiyatro Festivali'ni iptal etti.
Antalya’da yapılması planlanan ve Levent Üzümcü, Genco Erkal, Rutkay Aziz gibi sanatçıların katılacağı Antalya Tiyatro Festivali, Büyükşehir Belediyesince “Salonda böcek ilaçlaması yapılacak” gerekçesiyle iptal edilince, organizasyonu CHP’li Muratpaşa Belediyesi üstlendi.

Festivalin düzenleyicisi Panda Organizasyon yöneticisi Kaan Sebkektay, ilaçlama gerekçesinin doğru olmadığını, festivalin muhalif sanatçıların katılımı nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Sebkektay, “‘Gezicileri istemiyoruz kampanyası yapıldı, böcek gerekçesiyle iptal ettiler. 3 bin 500 bilet sattık, kimse iadeye gelmedi, aksine destek aldık. Şimdi Muratpaşa Belediyesi salonlarını bize açtı. Festival yapılacak” dedi.

“NADİDE BİR YERİ OLACAK”

İptal kararı üzerine devreye Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal girdi. Uysal, Belediyeye ait Cep Sahne ve Kültür Salonunu tahsis etti. Kentin çeşitli noktalarına da servis araçları konuldu. Uysal, “Kentimizin ve ülkemizin hak ettiği sanat aktivitesini kurtardık” dedi. Etkinliğe katılacak olan sanatçı Levent Üzümcü deşunları söyledi:

“Böcek ilaçlaması yapılacakmış. Hepimiz biliyoruz ki partizan olmadığınız sürece rejimini bize zorla dikte ettirmeye çalışan bu partinin bir neferi olmadığınız sürece, size yaşam hakkı tanımamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz eleştirdiğimiz için vatan haini diyorlar. Öylesine aşırı politize olmuşlar ki en ufak eleştiriyi kaldıramıyorlar, tehdit ediyorlar, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bundan 20 yıl sonra Antalya Büyükşehir Belediye başkanını kimse hatırlamayacak ama kendisinin bizlerin akıllarında çok nadide bir yeri olacak’’

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Salonda böcek ilaçlaması yapılacak diyerek Antalya Tiyatro Festivali iptal edildi" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete