Günün Videosu

Hükümet, soru cevaplamada sınıfta kaldı!

Hükümetin soru önergelerine gereken önemi vermediği ortaya çıktı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Parlamentoda, muhalefetin en önemli denetim mekanizmalarından olan soru önergelerine, Hükümet'in gereken önemi vermediği ortaya çıktı. 

YALÇIN AKDOĞAN TEK BİR CEVAP VERMEMİŞ...

Bakanlar Kurulu üyelerinin önergelere verdiği yanıtların istatistiği, durumun vehametini ortaya koydu. Karşı Gazete'nin ulaştığı veriler 26 kişilik kabinede, muhalefeti ve milletin verdiği vekillik görevini en az dikkate alan ismin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olduğunu gösteriyor.

Önergelerin sayısı ve cevaplandırılma durumuna ilişkin yapılan yüzde hesabına göre; Akdoğan şimdiye kadar kendisine yöneltilen soru önergelerinden hiçbirine yanıt vermemiş. Akdoğan'ın hemen arkasındaki isim ise Ömer Çelik... Çelik'in cevaplaması beklenen 942 soru önergesi de AKP kurmaylarının ciddiyetsizliğini ortaya koyan vahim bir örnek olarak karşımızda duruyor.

AKP Hükümeti'nin muhalefetin sorularına en çok cevap veren Bakanı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız... Yıldızın'da cevaplaması beklenen daha 69 soru önergesi olmasına rağmen Yalçın Akbulut gibi isimlerin yanında başarılı bir profil olarak görünebiliyor.

EFGAN ALA DA MECLİSE FRANSIZ KALANLARDAN

En çok soru önergesi  3741 adet olmak üzere İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yöneltilmiş. Ancak Efgan Ala da pek oralı olmayarak süresi içinde  sadece 2 soruyu cevaplamayı tercih etmiş. Ala'ya millet adına sorulan 3371 sorunun 3406'sı süreleri geçirilmiş de olsa cevaplanmayı bekliyor.

En az soru ise 43 adet olmak üzere Volkan Bozkır'a sorulmuş. 

İŞTE BAKANLARIN ÖNERGE YANITLAMA KARNESİ...



EN ÇOK YAZILI SORU SORAN VEKİL, MHP'Lİ YENİÇERİ

Milletvekilleri'nin  24. Dönem 4. Yasama Yılı karnesine göre de en çok yazılı  soru yönelten milletvekili  4 bin 243 soru ile MHP’li Özcan Yeniçeri... Yeniçeri'yi, 3 bin 780 soru ile CHP’li Sezgin Tanrıkulu izliyor. 

Bakanlara en çok yazılı soru yönelten üçüncü isim ise  CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt.  Öğüt’ün soru sayısı  bin 725.

SÖZLÜ SORULARDA ENSAR ÖĞÜT 1.

Sözlü sorularda ise soru sorma rekortmeni CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt. Öğüt, bakanlara 511 sözlü soru sordu. Öğüt’den sonra en çok sözlü soran milletvekili ise 457 soru ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri. Sözlü sorularda üçüncü sırada yer alan milletvekili de 157 soruyla MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Hükümet, soru cevaplamada sınıfta kaldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete