Meclis'teki gazeteci yasağının arkasında kim var?

"Bir dahaki dönem hiçbir gazeteci buraya giremeyecek. Sizi buraya sokturmayacağım. Elimden ne gelirse yapacağım. Bunu mücadelesini vereceğim!" demişti...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

GAZETECİLERE MECLİS YASAĞININ ARKASINDA NE VAR?


AKP'nin Meclis'te uygulamayı planladığı "gazetecilere saat 20:00’den sonra kulis yasağı"nın arkasında kim var?

İktidarın önerdiği ve ilginç bir şekilde CHP ile MHP'nin de ilk aşamada destek verdiği  yasağın arkasında AKP'li Zeyid Aslan'ın olduğu öne sürülüyor...

Karşı Gazete, "Kulislerde milletvekillerinin dinlendiği anlarda fotoğraflar çekiliyor, mahremiyetimize saygı duyulmuyor, konuşmalarımız gizlice dinleniyor" iddialarıyla muhalefetin de desteğini alan AKP'lilerin,  diğer partilerin idare amirlerine örnek olarak AKP'li  Zeyid Aslan olayını hatırlattığı bilgisine ulaştı.

AKP'Lİ VEKİL, GAZETECİLERE KÜFÜR EDİP, "SİZİ BURAYA SOKTURMAYACAĞIM!" DEMİŞTİ

Parlamentoda görev yapan gazeteciler ise  yasağa şiddetle karşı çıktı  ve siyasi parti gruplarıyla yapılan görüşmelerde; kulislerde zaten fotoğraf çekmenin yasak olduğu,  aksi davranışlarda bulunanların yönetmeliklere göre cezalandırıldığı hatırlatıldı.

Zeyid Aslan'ın söz konusu fotoğrafının ise iktidar kulisinde değil bahçede ve bir basın mensubu tarafından değil,  kendi partisinden bir milletvekili tarafından çekildiğini ve Twitter'a konulduğunu vurgulayan gazeteciler sonrasında Aslan'ın, haberle hiç ilgisi olmayan bazı kadın muhabirlere hareket ettiğini ve "Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, bunların gerçeği bu diye... ahlaksız olurum değil mi?"  sözlerini sarf ettiğini de anımsattı. Gazeteciler, kulis yasağının arkasında olduğu öne sürülen  Aslan'ın, intikam duygularıyla hareket ederek   bu girişimde bulunmuş olabileceğini konuşuyor.

AKP'Lİ ASLAN: "BİR DAHAKİ DÖNEM HİÇBİR GAZETECİ BURAYA GİREMEYECEK!"

Zeyid Aslan, torba yasa görüşmeleri sırasında uyurken çekilen fotoğrafının gazetelerde yayınlanması üzerine "Bir dahaki dönem hiçbir gazeteci buraya giremeyecek. Sizi buraya sokturmayacağım. Elimden ne gelirse yapacağım. Bunu mücadelesini vereceğim. Siz bu yaptıklarınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız yoruluyoruz. " demişti...

KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ...

Gazetecilerin girişimleri üzerine CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Yönetimi de devreye girdi ve yarın Başkanlık Divanı'na sunulacak 'yasak tavsiyesine' imza veren CHP İdare Amiri Tufan Köse'nin bu kez yasağa 'hayır' demesi ve CHP'nin yasağa direnmesi kararlaştırıldı.

MHP VE HDP'NİN TAVRI MERAK KONUSU...

Yasağa 'evet' diyen bir diğer isim MHP İdare Amiri Seyfettin Yılmaz ve kararın alındığı toplantıya girmeyen HDP İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in yarın yapılacak Başkanlık Divanı'nda sergileyeceği tavır ise  merak ediliyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'teki gazeteci yasağının arkasında kim var?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete