Rehine operasyonunu neden TEM yaptı?

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine kurtarma operasyonunu Özel Harekat Daire Başkanlığı'na bağlı deneyimli polislerin değil, İstanbul TEM polislerinin yaptığı ortaya çıktı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE 

Operasyondaki başarısızlığın ve savcının kaybedilemesinin rehine kurtarma operasyonu konusunda deneyimli Özel Harekatçılar tarafından değil deneyimi olmayan polislerin yapmasından kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü.

Bu arada Özel Harekat Dairesi'nin bu tür operasyonlar için yapılandırıldığı, deneyimli polisler dururken, bunun TEM'de görevli polislere verilmesinin yürürlükteki yönetmeliklere de aykırı olduğu ifade edildi.



Operasyon esnasında Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy'un Adliye'de bulunduğu ama görev ve sorumluluğun kendisinde olması gerektiğini bildiğin halde gerekli uyarıları yapmadığı anlaşıldı.

KORKUNÇ ŞÜPHE

Berkin Elvan'ın vurulma olayına da İstanbul TEM Şube'de görevli polislerin adlarının karıştığı iddia edilmişti. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın yürüttüğü soruşturmada Berkin'i öldüren polislerin isimlerini bulmaya oldukça yakın olduğu biliniyordu. 



ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI'NIN  GÖREV TANIMI


"Terör örgütlerinin meskun mahal veya kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, sivil havacılığa açık havaalanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etmek özel maharet gerektirdiğinden modern silah, mühimmat, araç ve gereçlerle donatılmış çağımızın çeşitli taktik ve tekniklerini kullanabilecek özel eğitim görmüş birime ihtiyaç duyulmuş ve 1982 yılında Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkezde "Özel Hareket Şube Müdürlüğü" ve Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ise "Özel Harekat Grup Amirlikleri" şeklinde teşkilatlandırılmıştır."



ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR
 


    :

    :

    :

    :

    "Rehine operasyonunu neden TEM yaptı?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ