close

​CHP, Çocuk Hakları Komisyonu için destek arıyor

Anamuhalefet'in Meclis'te çocuk hakları komisyonu kurulması teklifine HDP ve MHP'den destek geldi. AKP yanıtını sonra verecek...
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP, TBMM çatısı altında kalıcı olarak çocuk haklarına ilişkin bir ihtisas komisyonu kurulması için başlattığı girişimleri hızlandırdı.  Geçen hafta TBMM'ye Çocuk Hakları İzleme Komisyonu kurulması için yasa teklifi veren ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile biraraya gelen CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri bu kez parti gruplarını ziyaret etti.



CHP, ÇOCUKLAR İÇİN MECLİS'TE DESTEK ARIYOR...


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte AKP, HDP ve MHP Grup Başkanvekillerini ziyaret eden  Komisyon  Başkanı  Candan Yüceer ile komisyon üyeleri Fatma Kaplan Hürriyet,  Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Onursal Adıgüzel, partilerden  destek istedi.

MHP VE HDP DESTEK VERDİ, AKP'NİN YANITI BEKLENİYOR

Destek ziyaretleri hakkında  bilgi veren Özgür Özel,  4 siyasi partinin partiler üstü şekilde konuyu ele alması gerektiğini belirttiklerini ve kişisel görüşleri olarak tüm grup başkanvekillerinden olumlu görüş aldıklarını söyledi.  HDP ve MHP'nin kurumsal olarak da öneriyi desteklediğini belirten CHP Grup Başkanvekili, AKP'nin ise kurumsal görüş bildirmek için partinin yetkili organlarına danışacağını  ifade etti.

Teklifi gündeme getiren komisyonun başkanı Candan Yüceer de çocuk hakları komisyonunun bir an önce çalışmaya başlaması ve Türkiye'nin acilen bu soruna el atması gerektiğini ifade etti .



MECLİS BAŞKANI DA ÇOCUK HAKLARI İZLEME KOMİSYONU KURULMASINA YEŞİL IŞIK YAKTI

Meclis Başkanı İsmail Kahraman öneriyi olumlu bulduğunu ancak; tüm partilerin uzlaşması halinde  TBMM çatısı altında çocuklar için bir ihtisas komisyonu kurulabileceğini söylemişti.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP, Çocuk Hakları Komisyonu için destek arıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete