Gül’ün bürokratı İhale’ye başkan oldu

Kamu kurumlarının yılda yaptığı yaklaşık 140 milyar liralık ihalelerine onay veren Kamu İhale Kurulu (KİK) yönetimi sil baştan değişti.
Başkan Mahmut Gürses görevinden alınırken onun yerine 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk’te bürokratlığını yapan KİK üyesi Hamdi Güleç getirildi.

KİK üyeliklerine yapılan atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. KİK’in yeni başkanı Güleç’in yanı sıra üye Hasan Kocagöz dışındaki diğer 7 ismin tamamı yenilendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan yeni Başkan Güleç, Ankara İdare Mahkemesi Hakimi ve Danıştay Tetkik Hakimi olarak çalıştıktan sonra kamu görevinden ayrılalark 1997 yılına kadar serbest avukatlık yaptı.

2006 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Hukuk İşleri Başkanlığı’na atanarak kamuya geri dönen Güleç, 2007 yılında Kanunlar, Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanı olarak naklen Cumhurbaşkanlığına geçerek Abdullah Gül ile birlikte çalıştı. Güleç, 2012 yılında ise Köşk’ten KİK üyeliğine atandı.

AĞBAL’IN DANIŞMANLARI

Kararnameyle KİK İkinci Başkanlığı görevine ise şubat ayında Gelir İdaresi Bakan Yardımcılığı görevinden alınarak Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın danışmanlığına kaydırılan Şinasi Candan getirildi. Daha önce de Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı yapan Candan’ın yanı sıra yine geçtiğimiz şubat ayında Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü koltuğundan alınarak Ağbal’ın danışmanlığında pasif göreve çekilen Erol Öz de KİK üyeliğine atanan isim oldu.

KİK üyeliklerine ayrıca Vefa İlim ve Kültür Derneği (VEFADER) yönetim kurulu üyesi Ahmet İhsan Şatır, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Atasever ile çeşitli kurumlardan Köksal Sarınca, Osman Duru ve Oğuzhan Yıldız atandı.

Kaynak: Erdoğan Süzer | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Gül’ün bürokratı İhale’ye başkan oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete