YSK Başkanı Güven'den Erdoğan'ın diploması yalanlaması

YSK Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasına ilişkin yer alan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, “YSK Başkanına Sayın Cumhurbaşkanının üniversite diploması soruldu, ‘Verecek yanıtım yok.’ dedi.” şeklinde çıkan haberleri yalanladı.

YSK’nın sitesinden Sadi Güven imzalı yapılan yazılı açıklamada, bu konuyla ilgili hiçbir gazeteciye, basın mensubuna veya şahsa bu şekilde bir açıklama yapılmamıştır denildi.

İşte yapılan açıklamanın tamamı:

Bugün bazı gazetelerde “YSK Başkanına Sayın Cumhurbaşkanının üniversite diploması soruldu verecek yanıtım yok dedi” şeklinde haberler yayınlanmıştır.

Tarafımdan hiçbir gazeteciye, basın mensubuna veya şahsa bu şekilde bir açıklama yapılmamış olup haber tamamen yalan ve düzmecedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YSK, BAŞVURUYU REDDETMİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu, eski hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, ‘tartışmalı’ diplomasının yeniden gündeme gelmesine ilişkin ‘sınıf arkadaşı’ olan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat’a seslenmiş “Arşivden çıkart şu diplomayı” demişti.

Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu duyurmuştu.

    :

    :

    :

    :

    "YSK Başkanı Güven'den Erdoğan'ın diploması yalanlaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete