Mars’ın plastikleri Türkiye’ye de sıçradı: Snickers’lar toplanacak

Snickers çikolataları başta olmak üzere, bazı Mars ürünlerinin içinden plastik parçaları çıktığı için geri toplatılacağı ülkeler arasında Türkiye’nin de adı geçiyor.
Mars, pek çoğu Avrupa ülkelerinde olmak üzere milyonlarca Mars, Snickers ve Milky Way çikolatasını geri çağırma kararı aldığını duyurmuştu. Daha önce geri çağrılacak ürünlerin Almanya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa ülkelerini kapsadığı açıklanmıştı, ancak liste giderek uzuyor. Türkiye’nin de dahil olduğu 55 farklı ülkeden geri çağırma yapılacak.
Mars, Almanya’dan bir müşterinin Snickers’larda kırmızı bir plastik maddenin bulduğu şikâyeti sonrasında araştırmalara başlamış ve sonunda milyonlarca ürünü geri çağırma kararı alınmıştı.

ÜRÜNLERİ GERİ ÇEKME KARARI ALDI

Mars Hollanda’dan bir yetkili, “Kırmızı plastiğin sadece bazı Snickers’larla sınırlı kalıp kalmadığından emin olamayız. Piyasaya sürdüğümüz hiçbir ürünün hizmet kalitemizi aşağı çekmesini istemeyiz. Bu yüzden ürünleri geri çekme kararı aldık” dedi.

Bu adımın Mars’a toplam maliyeti ise açıklanmadı. Ancak 1200 kişinin çalıştığı Almanya’daki fabrikanın durumdan etkilenmesi kesin gözüküyor.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Mars’ın plastikleri Türkiye’ye de sıçradı: Snickers’lar toplanacak" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete