Amazon'dan eve manav siparişi

ABD'li online alışveriş sitesi Amazon, Dash adını verdiği yeni cihazını tanıttı. Üzerinde mikrofon bulunan barkod okuyucu cihaz kablosuz ağlar yardımı ile manav siparişi verebiliyor.
Online ile gerçek hayatın buluşması her zaman kolay olmuyor. Bu alanda birçok çalışma yapılsa da özellikle online alışverişte bunu gerçekleştirmek zor. Amazon'un duyurusunu yaptığı Dash isimli yeni cihaz ise bu alanda iddialı bir ürün.
Plastik bir çubuk görünümündeki Amazon Dash, aslında barkod okuyabilen, sesli komutları anlayan ve Wi-Fi yani kablosuz ağ özelliği olan bir donanım çözümü. Şimdilik sadece firmanın Amazon Fresh servisini kullanan bazı müşterilerine sunulan Amazon Dash yardımı ile sesli komutlarla meyve ve sebze siparişi verilebilecek.


ŞİMDİLİK DENEME AŞAMASINDA


Amazon Fresh, şirket tarafından ABD'nin Seattle, Los Angeles ve San Francisco şehirlerinde hizmet veren bir servis. Bu servis online olarak meyve ve sebze siparişi verme imkanı sunuyor.

Amazon Dash ise bu servisle bağlantılı çalışan bir donanım çözümü. Evdeki herhangi bir barkodu okuyabilen cihaz, Amazon Fresh üzerinden bu yiyeceği sipariş verebiliyor. Ayrıca eğer barkod yoksa kullanıcı sesli komut ile sipariş de verebiliyor. Verilen siparişler otomatik olarak Amazon Fresh hesabına ekleniyor.

Şimdilik sadece bir başka kullanıcının daveti ile ABD içinde Amazon Fresh hizmeti verilen şehirlerde kullanılan cihazın deneme aşamasından sonra genel kullanıma açılıp açılmayacığı bilinmiyor.



    :

    :

    :

    :

    "Amazon'dan eve manav siparişi" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ