Ayılarla Selfie'ye tel örgülü önlem

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece yiyecek bulmak için çöplüğe inen ayılarla selfie çektiren vatandaşlar için yetkililer adım attı.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ayılarla selfie çeken vatandaşlar için önlem almaya karar veren Vali Yardımcısı Musa Evin başkanlığında toplanan Kars Belediyesi, Sarıkamış Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kafkas Üniversitesi, KuzeyDoğa Derneği, Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Veteriner Hekimler Odası ve HAYTAP yetkililerii, sorunu ele aldı. 

ÇÖPLÜĞÜN ÇEVRESİ TEL ÖRGÜ İLE ÇEVRİLECEK

Toplantı sırasında Sarıkamış çöplüğünün ilçeye ve tren yoluna bakan kısmının tel örgü ile çevrilmesi kararlaştırıldı. Çöplüğün tel örgü ile çevrilen bölümüne, yalnızca çöp araçlarının ve hurdacıların gündüz saatlerinde girip çıktıktan sonra kilitleyecekleri sağlam bir kapının konulması da gündeme geldi.
'AYIYA GÜVEN OLMAZ'

Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, "Sarıkamış çöplüğüne başta ayılar olmak üzere diğer yaban hayvanlarını izlemeye gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu çok kötü sonuçlar doğurabilir. Ayıya güven olmaz" dedi. 


    :

    :

    :

    :

    "Ayılarla Selfie'ye tel örgülü önlem" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete