Meteoroloji’den uyarı!

Hava sıcaklığı Güneydoğu Anadolu'da 1 ila 3 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Güneydoğu Anadolu’da 1 ila 3 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.  Batı Akdeniz, Güney Ege, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Erzurum, Muş, Bingöl, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Bursa, Yalova ve İstanbul çevreleri ile Adana’nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Göller yöresi, Erzurum, Muş, Bingöl, Sivas, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Konya çevreleri ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere puslu ve sisli zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı. (9)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere puslu ve sisli. (4)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimleri yer yer puslu ve sisli. (13)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak yağışlı. (14)

ANTALYA: Çok bulutlu, hafif almak üzere yağmur ve sağanak yağışlı. (15)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(12)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (0)

DIYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (7)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile öğle saatlerinden itibaren Uşak çevrelerinin yağmurlu, gece saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay çevreleri ile Adana’nın doğu ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, göller yöresinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı ve az bulutlu, Kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra Konya çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra kuzeyinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

    :

    :

    :

    :

    "Meteoroloji’den uyarı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ