ÖSYM'den bir felaket haberi daha!

Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) ilişkin tartışmalar sürerken ÖSYM şimdi de TUS'ta yapacağı sınavlarda yazılı soru (açık uçlu soru) soracağını açıkladı.
Mahkeme kararıyla 2013 sonbaharında yapılan TUS sorularından bazılarının iptal edilmesi ve aradan geçen bir buçuk yıllık süreye rağmen yeni yerleştirmelerin yapılamamasının ardından ÖSYM, TUS'da yazılı soru soracağını açıkladı. Tartışmalara neden olan karar sonrası CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Meclis'e konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

KPSS sorularının kimler tarafından çalındığının hala tam olarak açıklanmadığını belirten Atıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

1- Tıpta Uzmanlık Sınavının yöntemi hakkında, Türk Tabipleri Birliği, uzmanlık dernekleri veya ilgili anabilim dallarından görüş alınmış mıdır? Alındıysa hangilerinden görüş alınmıştır? Hangi kurumlar bu sınavlarda açık uçlu soru sorulmasını önermiştir?

2- Tıp bilimlerinde açık uçlu sorulara verilen cevaplarda Türkçe, Latince ve İngilizce kelimelerin doğuracağı karmaşa nasıl önlenecektir? 

3- Çoktan seçmeli test sorularında bile hata bulunurken, yazılı olarak istenen cevaplar hangi yöntemle standart hale getirilecektir?

4- Sınavı değerlendirenler arasındaki farklı yorumlar nasıl engellenecektir?  

5- El yazısının iyi okunamaması veya yapılan kısaltmalardan doğan karmaşa nasıl önlenecektir?

6- Yazılı sınav kâğıtları ve her bir soruya verilen puan, sınav sonrasında görülebilecek midir?

7- Binlerce insanın girdiği bu sınavların sonuçları ne kadar zamanda açıklanabilecektir

    :

    :

    :

    :

    "ÖSYM'den bir felaket haberi daha!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ