Bombacıyı arayan müteahhit tutuklandı

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili tutuklananlar arasında canlı bombalardan birini aradığı iddia edilen Rıza Coşkun da var.
Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada 13 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında canlı bombalarda birisini saldırıdan 7 saat önce aradığı iddia edilen Türk müteahhit Rıza Coşkun da var.

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta Salı günü 45 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrasında yapılan operasyonla ilgili soruşturma sürüyor. Operasyonlarda gözaltına alınan 29 kişiden adliyeye sevk edilen 13'ü tutuklandı.

Tutuklanan Rıza Coşkun, Levent Uysal, Yasin Bilgin, Nusret Çağlar, Anzor Davitiani, Artur Tengizov, Elchin Bünyatov, Doğan Değerli, Selman Salış, Fatih Öztürk, Ümit Çırakoğlu, Zülküflü Polat ve Khadzhı Chakaev ‘silahlı terör örgütüne üye olma' ve ‘tasarlayarak öldürme suçuna yardım etme' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine kondu.

CANLI BOMBA PENDİK’TEN ARANMIŞ

Canlı bombalardan Rakim Bulgarov'un cep telefonu kayıtlarını inceleyen polis, saldırının olduğu gün son aramanın saat 15.00'te, Pendik'teki bir ankesörlü telefondan yapıldığını tespit etti. Bölgedeki güvenlik kameraları tarandı. Görüşmenin yapıldığı saatte, müteahhit Rıza Coşkun da bölgedeydi.

MÜTEAHHİT ARADI İDDİASI

Polis, daha önce bir IŞİD soruşturmasında kısa dönem tutuklu kalan Coşkun'un ofisi ve evine operasyon yaptı. Ankesörlü telefon kartı, Coşkun'un otomobilinden çıktı.

Mahkeme, tanık anlatımları, HTS kayıtları, telefon ve diğer bilişim-bilgi tutanakları, adli ve tıbbi raporları, kamera görüntülerini inceleme ve değerlendirme tutanaklarını delil saydı. Tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi. 

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bombacıyı arayan müteahhit tutuklandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete