Brezilya'da 'benim bedenim' tepkisi

Brezilya'da tecavüzün hakedilebileceği görüşüne karşı kadınlar 'Benim Bedenim Benim Kararım' dedi
Brezilya’da Uygulamalı Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Brezilyalıların yüzde 65.1’i, kışkırtıcı bir şekilde giyinmiş kadınların tecavüzü hak ettiklerini düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 66.5’i de kadın!

Brezilyalı gazeteci Nina Quieroz, bu sonuçlar üzerine sosyal medyada bir kampanya başlattı. Kadınların bu anlayışa karşı olduklarını göstermek üzere ‘Tecavüze Uğramayı Hak Etmiyorum’ yazılı kâğıtlarla kendi fotoğraflarını çekmelerini istedi. Hızla büyüyen kampanyayla her yaştan kadının yanı sıra erkeklerin de bir tür ‘Benim bedenim benim kararım’ mesajı verdiği kareler sanal âlemde yayılmaya başladı. Brezilya ile birlikte dünyaya yayılan kampanya için erkekler de vücutlarına yazı yazarak yoğun ilgi gösterdi. 

"ÇIPLAK ERKEK DE TECAVÜZÜ HAK EDER!"
Kadınlar “Üstü çıplak bir erkek: Seksidir, basketbol oynamaya gidiyordur ve tecavüze uğramak istiyordur. Bu çok açık” türü ironik mesajlar paylaşırken, erkekler de “Hiçbir kadın tecavüzü hak etmez” vb. mesajlar içeren notlar paylaşıyor. Bir anlamda, “Kadınlar nasıl davranacaklarını bilirse tecavüzler azalacak” diyen araştırma, Brezilya’daki tecavüz mağdurlarının yüzde 50’sinin 13 yaş altında olduğunu açıklayan başka bir araştırma ile aynı zamanda çıktı.

    :

    :

    :

    :

    "Brezilya'da 'benim bedenim' tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ