'Kürtaj eylemi' davasında 27 kadına beraat

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde, "izinsiz gösteri yaptıkları" gerekçesiyle haklarında dava açılan 27 kadının beraatına karar verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının önünde, 1 Haziran 2012'de kürtaj konusunda "izinsiz gösteri yaptıkları" gerekçesiyle haklarında dava açılan 27 kadının beraatına karar verildi.      
         
Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı sanık avukatları katıldı.
      
Sanık avukatlarından Candan Dumrul, "müvekkillerinin, temel bir yurttaşlık talebi olarak kendilerine hizmet vermekle yükümlü kamu görevlileriyle görüşmek istediklerini" ifade ederek, "Bunun toplantı ya da gösteri yürüyüşü olarak addedilemeyeceğini" söyledi. Ayrıca bakanlık görevlilerinin sanıklara, görüşme için beklemelerini söylediğini savunan Dumrul, beraat kararı verilmesini istedi.
      
Hakim, sanıkların beraatlarına karar verdiğini açıkladı.
      
İddianamede, çoğunluğunu Halkevleri üyelerinin oluşturduğu sanıkların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaja ilişkin açıklamalarını protesto etmek üzere Akay Caddesi'ndeki bakanlık binası önünde "izinsiz toplantı ve gösteri düzenledikleri" kaydedilerek, 1'er yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.


    :

    :

    :

    :

    "'Kürtaj eylemi' davasında 27 kadına beraat " hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ