Koruyamadılar, yeni yüz verelim dediler

İzmir’de üniversitede okuyan 20 yaşındaki kız öğrenci için, ayrılmak istediği erkek arkadaşının uyguladığı şiddet, baskı ve tehditler üzerine Aile Mahkemesi, avukat Mehmet Harun Elçi’nin başvurusuyla ilginç bir karar aldı.
Cumhuriyet'in haberine göre Buna göre şiddet mağduru üniversiteli kızın daha fazla zarar görmemesi için fiziksel görünüşünden, yüzüne, eğitim gördüğü kurumdan, kimlik bilgilerine kadar tüm yaşamı değiştirilecek. Avukat Elçi, müvekkilinin yaşadığı şiddetten kurtulduğuna sevindiğini, ama bunun için görünümünü değiştirmek zorunda olmasının ise hüzün verdiğini dile getirdi.

MASRAFLAR DEVLETTEN

Şiddet ve tehditin artmasından dolayı genç kız bir karar alıp yüzünün yanı sıra tüm hayatını değiştirmek için 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında harekete geçti. Talebi Aile Mahkemesi tarafından reddedildi.

İTİRAZ ÜZERİNE KABUL EDİLDİ

Ancak itiraz üzerine yeniden değerlendirilen talep bu kez olumlu karşılandı. Mahkemenin kararına göre, şiddet gören kızın, yüz yapısından kimlik bilgilerine, fiziksel özelliklerinden eğitim gördüğü kuruma kadar tüm yaşamında değişiklik için karar verildi.

Alınan karar ile birlikte genç kızın tüm estetik masraflarının ise, yine devlet tarafından karşılanacağı öğrenildi.



    :

    :

    :

    :

    "Koruyamadılar, yeni yüz verelim dediler" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ