Hollandalı gazeteciye Erdoğan'a hakaret gözaltısı

Hollandalı gazeteci ve köşe yazarı Ebru Umar, Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen Türk asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar Kuşadası’nda gözaltına alındı. Hollandalı gazeteci Metro gazetesindeki köşesinde Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu’nun “muhbirlik çağrısı” üzerine sert bir yazı kaleme almıştı.

Hollanda’daki siyasi partiler ve Hollanda Gazeteciler Sendikası, Umar’ın gözaltına alınmasını kınadı. Gazetecinin Kuşadası’ndaki 23 Nisan kutlamaları ile ilgili paylaşımları da dikkat çekti.

Umar gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu:

“Ve polis kapıda. Şaka değil” diye yazan Umar, Hollanda basınına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili Twitter mesajları nedeniyle gözaltına alındığını söyledi.

BBC Türçe’de yer alan habere göre; İktidar ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) Milletvekili Han ten Broeke, Umar’ın gözaltına alınması ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders de, Twitter’da “İslamo -faşist Erdoğan, ayaklarını Ebru Umar’ın üzerinden çek” mesajını paylaştı.

Hollanda Gazeteciler Sendikası (NVJ) Genel Sekreteri Thomas Bruning, Türkiye’de medyaya yönelik baskılar ve düşünce özgürlüğü konularında ciddi kaygı duyduklarını söyledi.

Gazetecilerin gözaltına alınmasının Türkiye’de sıkça yaşanan bir durum olduğunu belirten Bruning, “Bu ülke her şeyi yapabileceğini düşünüyor. Şu an elimizdeki tek silah, politik baskı ve medyanın ilgisi” dedi.

Umar’ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

    :

    :

    :

    :

    "Hollandalı gazeteciye Erdoğan'a hakaret gözaltısı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete