Bozdağ'ın bürokratları, Erdoğan'ın uçağı hakkında yalan söylemiş!

Muhalefetin iki yıl önce peşine düştüğü haber gerçek çıktı. "Yok" denilen uçak, İstanbul'a geldi... Peki bu haberi sorgulayan CHP'li vekile bakın ne cevap verilmişti... Ve Erdoğan Başbakan iken sipariş edilen o uçak niye yeni Başbakan Davutoğlu'nun olmadı?
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlık görevini sürdürürken ısmarladığı ultra lüks uçak, İstanbul'a geldi.

"HANİ BÖYLE BİR UÇAK KAYITLARINIZDA YOKTU!"

Bundan iki yıl önce, 2012 yılının Ocak ve Mart aylarında o dönem Başbakan olan Erdoğan için Airbus A330 tipli ultra lüks bir uçak sipariş edildiği duyumu alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, o sıralarda halka "tasarruf çağrıları yapan" Erdoğan'a "iddia doğru mu?" diye sormuştu...

"SİZ FIAT'A BİNİN, BEN UÇAN SARAYA..."

O günlerde Erdoğan, Hükümetine yönelik 'yüksek vergi getiriyor' eleştirilerini, tasarruf söylemi ile geçiştirmeye çalışıyor; "Porshe’ye binmeyin Fiat’a binin" çağrısı yapıyordu... 
Çıray da işte bu söylemi sorgulayarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde kullanmak için “ultra lüks” bir uçak sipariş ettiği duyumuna tepki göstermiş, soru önergeleri vermişti. 

BAŞBAKAN'A SORDU, BOZDAĞ YANIT VERDİ

Çıray'ın iddiayı sorduğu önergelere Başbakan Erdoğan değil, o sırada Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ yanıt verdi. Bozdağ imzası ile gelen o yanıtlarda ise "böyle bir uçak ya da alımı yok" denildi.

ÇIRAY KARŞI GAZETE'YE KONUŞTU

"Bu uçağın alındığını kamuoyundan ve bizden gizlemişler" diyen CHP’li Çıray, şunları söyledi;

"Ben 26 Ocak 2012’de Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması için bir soru önergesi verdim. Başbakan Erdoğan için Alman-Fransız yapımı özel bir VİP uçak alınacağı duyumunu almıştım. Araştırdım ve bu uçağın Airbus A330 tipli ultra lüks bir uçak olduğunu öğrendim. 15 Mart 2012 tarihinde yazılı olarak gelen cevapta, Başbakanlık demirbaşına kayıtlı beş uçak bulunduğu ve benim sorduğum tipte bir uçak bulunmadığı belirtiliyordu".

ÇIRAY 'A330'U  SORDU, ONLAR ’A330-200' DİYE YANIT VERDİ!

Ancak Çıray'a verilen o günkü yanıta bakılıca, cevabı yazan bürokratların -her ne kadar önerge Bozdağ adıyla cevaplansa da metinleri Bakanlık bürokratları yazar- bu siparişten haberdar olduğu anlaşılıyor.  Çünkü Çıray'ın "A330 tipi uçak var mı?" sorusuna, "A330-200 tipi uçak kayıtlarımızda yok" cevabı veriyor. Cevabı yetersiz bulan Çıray, ikinci önergesine de benzer bir yanıt alıyor.

YOK DENİLEN UÇAK 200 MİLYON DOLAR

Erdoğan’ın yeni A330-200 tipi uçağı ve  sarayları için  “Yeni Türkiye'nin otorite sembolleri" değerlendirmesi yapan Çıray'ın yorumu dikkat çekici: "Erdoğan, 200 milyon dolar civarında (Yaklaşık 436 milyon TL) bir rakama mal olduğu iddia edilen bu uçağa binip saltanat sürerken, fakir fukara aç yatıyor".

ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI OLACAĞINI NEREDEN BİLİYORDU?

Uçakla ilgili kafa karıştıran ve cevap bulamayan başka sorular da var. Sipariş 2,5 yıl önce verildi, bedeli de Erdoğan'ın cebinden değil, Devlet bütçesinden karşılandı. Bu durumda Başbakanlık makamındaki bir kişinin kullanması için alınan uçak, niye yeni Başbakan Davutoğlu'nun olmuyor?

UÇAK NİYE BAŞBAKANLIĞIN DEĞİL?

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na ait olan ve Başbakan için tahsis edilen  TC-ANA(Tango Charlie - Alpha November Alpha) adlı özel yolcu uçağının "yetersiz kaldığı" gerekçesiyle alınan bu yeni uçak, niye Başbakanlığa tahsis edilmiyor?

GÜL, UÇAĞA ÖZELLİKLE Mİ BİNDİRİLMEDİ?

2,5 yıl önce sipariş edilen uçak, her nedense, tam da Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda Türkiye'ye geliyor... Gül'ün, bu uçağı kullanması özellikle mi engelleniyor?

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM









    :

    :

    :

    :

    "Bozdağ'ın bürokratları, Erdoğan'ın uçağı hakkında yalan söylemiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ