Erdoğan bunları 'dinleme skandalı'nı örtbas etmek için mi yaptı?

Operasyonlar, törenler, açıklamalar... Bugün Türkiye olabildiğince yoğun bir gündem yaşadı. Peki bu olayların hepsinin bugüne denk gelmesi bir tesadüf mü?
ANALİZ | KARŞI GAZETE 

- Sabahın köründe farklı illerde başlatılan operasyonlarla 17-25 Aralık soruşturmalarında görev alan polisler gözaltına alındı.

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu 25 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verdi.

- İlk yurtdışı gezisini yapan Erdoğan KKTC gezisi öncesi "Skandal Dinlemer"e ilişkin "çok önemli" açıklamalar yaptı. 

- Yeni Başbakan Davutoğlu, 62. Hükümetin programını açıkladı

Yani özetle bütün televizyonlar, ajanslar haber kaynakları Erdoğan ve Davutoğlu'na kilitlenmişti bugün ve tabiki sürekli dillerden düşmeyen paralel denen cemaate yapılan operasyonlara.

Peki bu kadar gündemin arasında öne çıkacak önemli bir konu daha vardı, sahi ona ne oldu?

Hani şu Almanya'dan ABD'ye kadar uzanan bir "Dinleme Skandalı" olayı vardı o işte.

Erdoğan bugün KKTC ziyareti öncesi yaptığı açıklamada dinleme olaylarına ilişkin soruları "Olabilir dinleyebilirler. Tüm güçlü dünya devletlerinin istihbaratları dibleme yapabilir" diyerek olayı geçiştirdi.

Daha doğrusu o sözlerle bir çok şeyi itiraf ederek geçiştirdiğini sandı.

Tüm yurttaşlar merakla Erdoğan ne diyecek bunlara diye beklerken o sadece "olabilir" diyerek geçiştirdi. E tabi ne de olsa Türkiye'nin gündeminde daha önemli şeyler vardı.

Tüm dünya Türkiye'yi dinlemiş belki önemli sırlarını öğrenmiş, iddialara göre Erdoğan'ın bütün yaptığı işleri öğrenmiş olmuş ama Türkiye'nin gündemi o kadar yoğundu ki bu dinlemeri haber yapacak vakit bile bulamadı birçok medya.

Üstelik Erdoğan bir yandan bugün yapılan Adli Yıl açılış konuşmalarında verilen mesajların etkisini kırarken, diğer yandan da kendince muhaliflerden intikam almış oldu.

Biz şimdi size soruyoruz...

17 Aralık'tan sonra meydanlarda avazı çıktığı kadar "Benim kriptolu telefonlarımı dinlemişler" diyen Erdoğan tüm dünyanın kendisini dinlemesine neden ses çıkarmaz? Sadece "Olabilir dinleyebilirler" demekle yetinir. 

O zaman Televizyonlar saatlerce Erdoğan ve oğlu Bilal'in dinlemesini yayınlarken bu sefer tüm dünyanın Erdoğan'ı dinlemesi neden gündemden düşürülmeye çalışılır?

Neden operasyonlar, törenler, açıklamalar, açılışlar neden dinleme belgelerinin yayınlandığı bugüne denk gelir?

Acaba bütün bunları "Skandal Dinlemer"in üstünü örtmek için yapmış olabilir mi?


ANALİZ | KARŞI GAZETE 



    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan bunları 'dinleme skandalı'nı örtbas etmek için mi yaptı?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ