Hükümete, “Siyasi Soykırım“ Tepkisi...

MHP ve CHP'li bürokratların fişlendiği haberleri, siyasetin kalbi Meclis'te yankı buldu... Karşı Gazete'ye konuşan vekiller, Hükümetin ardı ardına ortaya çıkan fişleme listelerine tepki gösterdi. Ortak eleştiri, fişlemelerden ilk sırada sorumlu olduğunun altı çizilen İçişleri Bakanlığı'na yönelik oldu.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE


Küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi veren kuruluş, KOSGEB'deki bürokratların fişlendiği haberleri basına yansımıştı. O fişleme listelerinde  “Uyuyan MHP’li unsurları tasfiye edin” ve “CHP’li ve MHP’li bürokratları Güneydoğu’ya sürün” denildiği iddia ediliyor. CHP ve MHPde siyaset yapan milletvekilleri, Karşı Gazete'ye konuştu, fişlemele haberlerine ateş püskürdü. 

ÖZCAN YENİÇERİ- MHP ANKARA MİLLETVEKİLİ:

"AKP giderek totaliterleşiyor. Efkan Ala ve Hakan Fidan ikilisinin meydana getirdiği bir yapı, Türkiye'ye  hazmettirilmeye çalışılıyor. Türkiye, istihbarat eliyle, parti devletine dönüşüm sürecini yaşıyor. AKP, 'Türkiye Cumhuriyeti yoktur, AKP Devleti vardır' anlayışını hayata geçirmeye çalışıyor.  

"DEVLET MEMURLARINI, PARTİLİLEŞTİRME SÜRECİ YAŞIYORUZ"

Kamu görevi yapan kişiler, sonuç itibariyle devlet memurudur.  Parti memuru değildir. AKP, devlet memurlarını partilileştirme sürecini başlatmıştır. Türkiye'de askeri vesayet kalkmış, bürokratik vesayet yok edilmiş ama bunun yerine AKP vesayeti getirilmiştir. 

"BÜROKRASİDE MUHALEFET SOYKIRIMI YAPILIYOR"

Vatandaşları, parti parti fişlemek, mezhep mezhep kategorize etmek, etnik etnik sınflandırmak, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür.  AKP bu kötülüğü sürekli olarak yapmaktadır. Devlet bürokrasisini, muhalefet soykırımı yapmak suretiyle, AKP bürokrasisi haline getirmek, AKP'nin de çıkarına değlidir. Kendi memurundan korkan, kendi memuruna kumpas kuran, kendi memuruna şüpheli gözüyle bakan bir yaklaşım, hastalıklı bir anlayışın sonucudur.

FİŞLEYENLER SUÇ İŞLİYOR

AKP, memurları izleyerek, fişleyerek, kategorize ederek suç işlemektedir. Bunu yapan memurlar için bir müeyyide vardır. Bunlar hakkında derhal işlemlerin başlatılması gerek ve kamuoyunun da ciddi biçimde  aydınlatılmaya ihtiyacı var. Bu haberler nereden çıkıyor, gerekçesi, kaynağı nedir, açıklanmalı. Aksi halde Hükümet ve İçişleri Bakanlığı zan altındadır".

VELİ AĞBABA- CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI :

"Geçmişteki siyasi davalarda da aynı  uygulama yapıldı. Askeri Casusluk Davası'nda da bir çok bürokrat fişlemişti. Hükümet, kendisine muhalif herkesi;  iş adamı, bürokrat... yok ediyor! 

AĞBABA: ”AYRIMCILIK 12 YILDIR VAR"

Zaten AKP döneminde sürekli müthiş bir ayrımcılık var. Sadece daha önce milli görüş, cemaat referansı ile işe alıyorlardı. Şimdi bu değişti... AKP döneminde bürokraside yükselmenin  koşulu liyakat değil AKP'nin dar kadrosunun içinde olmak. Bunlar için herşey mübah!"

ATİLLA KART- CHP KONYA MİLLETVEKİLİ: 

"Daha önce de başka sosyal kesimlere, etnik kimliklere yönelik, inanç gruplarına  yönelik fişlemeler olduğu biliniyor... Demek ki doğrudan siyasi kimlik üzerinden de fişleme ve ayrımcılık yapılıyor. 

KART: ”FİŞLEMENİN TARİHİ 2005'E UZANIYOR"

Bu son haberler ve genel tablo gözönüne alındığında, AKP iktidarlarında son bir iki yıldır değil, 2005 - 2006'dan beri temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek şekilde ayrımcı nitelikte fişlemelerin yapıldığı ortaya çıkıyor. Biz, yıllardır dile getiriyoruz bunu. Çok da şaşırmadık. AKP'nin yönetim anlayışının özünde, bu antidemokratik yapı hep var, bunu biliyoruz...

KART: ”EFKAN ALA YENİ DÖNEMİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK!"

Yeni dönemin 'parlayan yıldızları' arasında  Efkan Ala'ların bu misyonu sürdüreceğini görüyorsunuz...  Yeni Hükümetin ‘harika’ bakanlarından birisi Efkan Ala olacak. Ne maharetlerini göreceğiz Efkan Ala’nın"

Burcu Oral Evren | KARŞIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Hükümete, “Siyasi Soykırım“ Tepkisi..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ