Müsteşar da Sinirlioğlu yardımcısı da…

Yeni güvenlik yasasıyla AKP kartvizitlerinin geçerlilik alanı genişleyecek tartışmaları devam ederken bir ballı koltuk haberi de Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Hadi Sinirlioğlu'nun eşi Ayşe Sinirlioğlu’nun da müsteşar yardımcılığı ile görevlendirildiği öne sürüldü.

Aktif görevine devam eden Ayşe Sinirlioğlu’nun asaleten ataması yapılmadığı, vekâleten görevlendirilmiş sayıldığı söylendi.

DIŞİŞLERİ KULİSLERİ HOŞ KARŞILAMADI

Ayşe Sinirlioğlu’nun önceki görevleri arasında Bükreş ve Madrid Büyükelçiliği var. Sinirlioğlu, 6 Haziran 2014’de Resmi Gazete’de yayınlanan karar üzere merkeze çekilmişti. Yaklaşık iki ay önce de kocasının müsteşar olduğu Dışişleri Bakanlığında ‘Müsteşar Yardımcılığı’ ile görevlendirildi. Sinirlioğlu’nun bu yukarıdan inme yeni görevlendirilmesi Dışişleri Bakanlığında hoş karşılanmadı.

‘KOCA KONTENJANI’NDAN ‘KIYAK MAKAM’

Dışişleri Bakanlığı kulislerinde Ayşe Sinirlioğlu’nun, eşinin Ankara bürokrasisindeki bağlantılarıyla ‘koca kontenjanı’ndan ‘kıyak makam’ sahibi olduğu konuşuluyor.

Telefon ile ulaştığımız Dışişleri Bakanlığından; Müsteşar Sinirlioğlu yurtdışında olduğu ve eşi Müsteşar Yardımcısı Sinirlioğlu da çok yoğun olduğu için kendileri ile görüşemeyeceğimiz bilgisini aldık.

Müsteşar Feridun Hadi Sinirlioğlu, 2002-2007 yılları arasında Tel Aviv Büyükelçiliği, 2007-2009 yılları arasında İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı görevlerinde bulundu. 21 Ağustos 2009 tarihinden itibaren de Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı görevini yürütüyor.

LOĞOĞLU: ETİK DEĞERLER AÇISINDAN...

Öte yandan Ankara'nın tecrübeli isimlerinden emekli büyükelçi CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, Ayşe Sinirlioğlu'nu çok iyi tanıdığını ve o görevi en iyi şekilde, layıkıyla yapacağına emin olduğunu belirtti.
Loğoğlu; "Bu atamada, usulen bir aykırılık yok. Ama en doğru hareket biçimi olarak, etik değerler açısından bakınca, 'yapılmasaydı daha iyi olabilirdi' diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sinirlioğlu



ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Müsteşar da Sinirlioğlu yardımcısı da…" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete