CHP'de alarm! Hukukçu vekiller biraraya geldi

AKP'nin Meclis'e gönderdiği iç güvenlik paketi ve bu hafta Genel Kurul'a gelecek olan yargı paketi, CHP'yi alarma geçirdi. Hukukçu vekilleri Meclis'te toplayan ana muhalefet, düzenlemelere karşı koymak için yol haritası belirliyor.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

CHP'DE YARGI VE EMNİYET PAKETİ ALARMI!

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın "yapılan düzenlemeler bize sorulmadı" diyerek yargı paketiyle ilgili sert çıkışı, muhalefeti harekete geçirdi.

Yargı'da yapılmak istenen yeni değişikliklerin "yürütmenin, yargıya müdahalesi" olduğunu söyleyen ve "Bu müdahale, daha ne zamana kadar devam edecektir? Yürütme Yargıtay Birinci Başkanlık kurulu nasıl oluşursa memnun kalacaktır?" diye soran Yargıtay Başkanı'nın bu tepkisi, Meclis'te özellikle hukukçu vekillerde yankı buldu.

SONUNA KADAR DİRENECEKLER

Hukukçu milletvekillerini biraraya toplayan CHP, hem emniyette köklü değişiklikler yapacak olan yeni iç güvenlik paketi hem de Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak yargı paketine direnme yollarını arıyor.

Grup Başkanvekili Levent Gök'ün öncülüğünde toplanan CHP'liler hazırlayacakları yol haritası çerçevesinde, iç tüzükte yer alan olanakların tamamını kullanarak Hükümetin getirmek istediği yeni düzenlemelere direnme kararında.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    "CHP'de alarm! Hukukçu vekiller biraraya geldi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ