Üsküdar Belediye'si Validebağ'da yurttaşları kandırıyor

Üsküdar Belediye'si Validebağ'da cami yapılması için bölgedeki diğer camilerde imza kampanyası başlattı. Ancak imza atan yurttaşlar neye imza attığını bilmiyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL


İstanbul 7. İdare Mahkemesi, alana yapılmak istenen cami inşaatının yürütmesini durdurmuştu.alanlarından biri olan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi cami yapmaya karar verip bir gece yarısı da inşaata başlayınca yeni bir gerilim kapısı açıldı.

"BELEDİYE BAŞKANI BÖLGE HALKINI SUÇLAMIŞTI"

Bölge halkı çevrede yeterince cami olduğunu belirterek inşaat alanında protestoya başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yaptığı yazılı açıklamada, cami yapımına karşı çıkan bölge halkını suçladı.

YURTTAŞLAR RANTA VE YEŞİL ALANLARIN TALAN EDİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

Halbu ki halk, cami yapımına değil ortaya çıkan 'rant'a ve yeşil alanların talan edilmesine karşı çıktı.

Korunun girişinde yapılması planlanan inşaat çalışmaları kapsamında alana gelen belediye ekipleri ile mahalleliler arasında arbede çıktı.

Sabah saatlerinde iş makinelerinin koruya gelerek çalışmalara başladığını gören semt sakinleri, "Çalışmalara izin vermeyiz" sloganları eşliğinde görevlilere tepki gösterdi.

Semt sakinleri, "Validebağ hayattır, yeşili koru", "Validebağ Korusu'nda tehlike" ve "Validebağ yeşil kalacak" yazılı pankart ve dövizleri inşaat alanının bahçesine astı.

MAHKEME KARARI 'KESİNLİKLE İNŞAAT DEVAM EDEMEZ' DEDİ

İşin ilginç yanı ise, İstanbul 7. İdare Mahkemesi, alana yapılmak istenen cami inşaatının yürütmesini durdurmuştu. İnşaat yapımına karşı çıkan çevreciler, inşaatın durdurma kararının güncellenmesi için İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Güncellemeye gerek duymayan mahkeme, “Karar net. Bu kararla inşaata zaten devam edilemez” cevabı verdi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Ancak Üsküdar Belediyesi ne yasa dinliyor ne de hukuk. Yurttaşların inşaat yapımını durdurmak için gece gündüz nöbetlerin devam ettiği Validebağ'da Belediye çevredeki diğer camilerede Validebağ'a cami yapılması için imza kampanyası başlatımış.

Belediye'nin hazırlattığı iddia edilen imza dilekçesinde "Bölgemizde bulunan yaşlı vatandaşların caminin uzak olması nedeniyle gidip gelmekte zorlanmaktadır. Validebağ girişindeki boş otoparkın camiye tahsis edilmesini arz ederiz." yazıyor.

BÖLGE ÇEVRESİNDE 26 TANE CAMİ VAR

Halbuki Korunun çevresinde tam 26 tane Cami var. Dolayısıyla bölgede bir cami ihtiyacı bulunmuyor. Üsküdar Belediye Başkanı'nın da caminin uzak olduğu iddiası gerçeği yansıtmadığı görülüyor.




KAĞITLARIN NERDEN GELDİĞİ MECHUL

Gelelim asıl meseleye, imza kampanyasına...

Çevredeki diğer camilerin girişlerine daha önceden hazırlanmış binlerce yazılı kağıt bırakılmış. Cami görevlilerine "bu kağıtları kim getirdi" diye sorduğumzuda bir cevap alamıyoruz.

YURTTAŞLAR NEYE İMZA ATTIĞINI BİLMİYOR

Daha da şaşırtıcı olan ise kağıda imza atan yurttaşlar neye imza attığını bilmiyor. Kağıda imza atan bir yaşlı bir yurrtaşa "Amca neye imza atıyorsun" diye sorduğumuzda "Ne bilim cami yapacaklarmış işte" diye cevap veriyor.

Aynı soruyu başka bir yurttaşa sorduğumuzda ise oda "Ne bileyim belediye imza atın demiş" diyor. Bir başka yurttaşa "Validebağ ile ilgili ne biliyorsunuz" diye sorduk aldığımız cevap bir hayli ilginç oldu "Ben şehir dışından geliyorum valla Validebağ nerde bilmiyorum. Cami yapılacakmış işte imza atıyoruz" diyor.

İşte o hazır dilekçeler;





AKP'Lİ BELEDİYE DAHA ÖNCE KENDİSİNE AİT 4 CAMİYİ SATMIŞTI

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin daha önce kendisinde bulunan 4 camiyi toplam 7 milyon 370 bin liraya sattığını herkes biliyor. O zamanda AKP'nin Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, belediyenin borçlarına mahsuben camilerin satıldığı açıklamasında bulunmuştu.

KARSIGAZETE.COM ÖZEL








    :

    :

    :

    :

    "Üsküdar Belediye'si Validebağ'da yurttaşları kandırıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ