243 kişi IŞİD'e katılmak isterken yakalandı

2014 yılında 45'i Türk vatandaşı 243 kişi IŞİD'e katılmak üzere sınırı geçmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalandı.
2 Şubat 2014 tarihinde Suriye'nin Kilis sınırında bulunan Türkmen yerleşim yeri olan Çobanbey (Rai) kasabasını IŞİD ele geçirdi. Bu tarihten sonra özellikle nisan ayından itibaren Kilis'in Elbeyli ilçesi sınır hattı, IŞİD'e katılmak için geçiş güzergahı haline geldi.

Türk vatandaşları ile çeşitli ülkelerden gelenler, Gaziantep üzerinden Elbeyli'ye geçerek buradan mayınlı alanı kullanıp sınırın diğer tarafına kaçak yollarla geçiyor. Burada IŞİD elemanları tarafından karşılanıp Suriye'nin Al Bab kasabasına götürülerek burada oluşturulan IŞİD kamplarında silahlı eğitimden geçiriliyor.

45 TÜRK SERBEST KALDI

2014'te Elbeyli ilçesinden IŞİD'e katılmak için sınırı geçerken 45'i Türk 243 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 45 Türk vatandaşı Kilis adliyesine sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. 

DOĞU TÜRKİSTANLILAR SAVAŞI ÖĞRENMEK İÇİN GELİYOR

IŞID'e katılmak isterken yakalananların 75'i ise Doğu Türkistanlı. Çin zulmünden kaçarak çocuk ve aileleriyle gelen Doğu Türkistanlılar, savaş eğitimi alıp ülkelerinde döndüklerinde Çin zulmüne karşı koymak için geldiklerini söylüyor.

Yakalanan diğer kişiler ise Çeçenistan, Rusya, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan, Libya, Mısır, Cezayir, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan, Çin, Amerika gibi ülkelerin vatandaşı.

Yakalanan yabancı uyruklular, İl Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim ediliyor. Burada işlemleri biten yabancılar, sınır dışı edilmek üzere göç toplanma merkezlerine gönderiliyor. 

SULTANAHMET BOMBACISI DA BU YOLU KULLANMIŞTI

6 Ocak 2015'te İstanbul Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı düzenleyen ve bir polisin ölümüne neden olan Diana Ramazova'nın da Kilis üzerinden Türkiye'ye geldiği belirlenmişti.

    :

    :

    :

    :

    "243 kişi IŞİD'e katılmak isterken yakalandı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ