Hassa Kaymakamlığı: Biz kamera çağırmadık, gizlice çekmişler

Hassa Kaymakamlığı'ndan skandal olay için açıklama geldi.
Hakkari’de PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın ailesine şahadet haberinin kameralar önünde verilmesi büyük tepki çekmişti.

Haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay vermişti.

Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük şok yaşamış ve çok sayıda basın mensubunun bulunduğu evde gözyaşlarına boğulmuştu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Başbakan Davutoğlu da NTV'deki canlı yayında sorulan soru üzerine, "Bunu kabul etmek mümkün değil. Soruşturmanın derhal açılması talimatını verdim. Burada gösterilen tutumun izahı mümkün değil. Bu bakımdan gerekli her türlü idari işlem yapılacak. Bunu mazur görmemiz söz konusu değil. kaymakamlar ve valiler orada şehit ailelerimizin yüreklerini dindirmek için oradalar, canlı yayın yada kayda almak için değil." demişti.

"BİZ ÇAĞIRMADIK, GİZLİCE ÇEKMİŞLER"

Tüm bunların üzerine Hassa Kaymakamlığı'ndan açıklama geldi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada kameraların kaymakamlık tarafından çağrılmadığı, görüntülerin gizlice çekildiği iddia edildi.

İşte o açıklama:

"Gerek yazılı ve görsel, gerekse sosyal medyada yayınlanan bir takım haberlerde; Şehit ailesine şehadet haberinin verilmesi sırasında basının çağrılmak suretiyle kameralar önünde görüntü verildiği iddiaları maksatlı ve gerçek dışı olup, aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

15.09.2015 günü Hakkari’de şehit olan Hassa’lı Polis Memuru Mehmet Tuhal’ın şehadet haberini ailesine bildirmek ve acısını paylaşmak, zor günlerinde Devlet olarak yanlarında bulunmak için sağlık ekibi ve din görevlileri ile beraber İlçemiz Yukarıbucak Mahallesinde bulunan babaevine gidilmiştir.

Ziyaret mümkün olduğunca gizli tutmaya çalışılmış, Hiçbir basın mensubunu ziyarete çağrılmamıştır. Eve intikal edildiğinde basın mensuplarının da orada olduğunun görülmesi üzerine dışarı çıkarılmaları talimatı tarafımdan verilmiştir. 
Buna rağmen bir basın mensubunun, kalabalığın arkasından çekim yaptığı sonradan anlaşılmıştır. Tespit edilen basın mensubu ile yapılan görüşmede kendisi de kalabalık arasından gizlice kayıt yaptığını beyan ederek kabul etmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 


  • MESUT BİRLER
    VALİLER VAR KAYMAKAMLAR VAR MESUT BİRLER - 17 Eylül 2015 Vali İrfan BALKANLIOĞLU Afyon ‘ da 25 ŞEHİT VARKEN KİLİM TANITMIŞTI. Valiliğin internet sitesinden KİLİM görüntüleri yayınlanmıştı. Şehitlere ceset parçaları demişti. Ne var yani Ne olmuş yani demişti. Kaymakam Bey de ŞEHİT EVİNE basın ordusu ile gidiyor POZ VERİYOR kaymakamlığın internet sitesinde bunlar yayınlanıyor haberim yok diyor. ŞEHİTLER VAR VALİLER ve KAYMAKAMLAR VAR

:

:

:

:

"Hassa Kaymakamlığı: Biz kamera çağırmadık, gizlice çekmişler" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete