‘MİT’teniz’ diyerek 2 evini sattırdılar

İstanbul’da yaşayan 62 yaşındaki emekli bir kadını “MİT’ten arıyoruz. PKK’ya operasyon yapıyoruz” diyerek dolandıran çete, yaşlı kadına iki evini ve altınlarını sattırdı.
İstanbul Güngören’de yaşayan 62 yaşındaki Gülüzar Altunay, “MİT’ten” olduklarını ve “PKK’ye operasyon yaptıklarını” söyleyen bir çete tarafından dolandırıldı.

Altunay’ı “9155” numarasından arayan kişi, “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 9’uncu şubesinden arıyoruz” dedi. “155’i anladım da 9 ne” diye soran Altunay'ı “9’uncu şube dedik ya” diye azarlayan dolandırıcı, “PKK’ya kara para operasyonunda adın var. Seni kurtaracağız, kimseye haber vermeden söylediklerimi yap, yoksa senin ve ailenin başı büyük derde girer” diyerek Altunay’ı korkuttu.

Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre Altunay’ı ertesi gün tekrar arayan dolandırıcı, yaşlı kadından Altınoluk’taki yazlığını “acil nakit veren bir emlakçıya satmasını” istedi. Dolandırıcı, “Merak etme sonra iade ettireceğiz” dedi. MİT’e yardım ettiğini sanan Altunay, yazlığını 60 bin TL’ye sattı.

Dolandırıcı üçüncü aramasında Altunay’a 50 bin TL değerindeki altınlarını sattırdı. Ardından “Yazlığın parası ve altınlarını poşete koy, apartman kapısına gel, görevlimiz alacak” dedi.

Poşeti alan dolandırıcı Altunay’ın peşini bırakmadı. Bu defa Altunay’a Güngören’deki evini sattıran dolandırıcı, Altunay’ın 180 bin liraya sattığı dairenin parasını da dolara çevirttirdikten sonra aldı. Dolandırıcı, “Devlet, bu iyiliğinin mükafatını fazlasıyla verecek” telkininde bulunmayı da ihmal etmedi.

Çete daha sonra yaşlı kadının bankadan 350 bin TL kredi çekmesini istedi. Ancak Altunay’ın kredi başvurusu sonuçsuz kalınca, “Merak etme dosyanı kapattık” dedi ve Altunay’la teması kesti.

Olayı akrabalarına anlatınca dolandırıldığını anlayan Gülüzar Altunay, evsiz kaldığı için bir yakınının evine sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: haberturk.com

    :

    :

    :

    :

    "‘MİT’teniz’ diyerek 2 evini sattırdılar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete