O müdüre ‘Padişah mısın?’ cezası

Kaymakamın aramalarına yanıt vermeyen müdüre etik cezası çıktı.
Amasya’nın Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe’nin, 3 hafta boyunca aramalarına yanıt vermeyen, bunun üzerine Güntepe tarafından sosyal medya üzerinden “Padişah mısın?” diye eleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy’a bir darbe de Başbakanlık Etik Kurulu’ndan geldi. Kurul, Altunsoy’un telefonlara çıkmayıp, geri dönüş de yapmamasını “etik ihlali” olarak değerlendirdi.

BEYTÜŞŞEBAP'A ATANDI

Şu anda Şırnak’ın Beytüşşebap kaymakamı olan Güntepe, Altunsoy’u Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na şikâyet etmişti.

Başvuruyu değerlendiren Kurul, birden çok kamu kurum ve kuruluşunu ilgilendiren kamu hizmetlerinin yürütülmesinde hizmeti ifa edecek görevliler arasında yardımlaşma ve dayanışmanın esas olduğunu vurgularken, ilişkilerde karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı bürokratik nezakete de uyulması gerektiğine işaret edildi.

Kararda, “Nezaket ferdi münasebetlerde olduğu kadar bürokraside de önem arz etmektedir. Bu sayede iş ilişkileri ve kamu hizmetlerinin görülmesi kolaylaşacaktır” denildi.

Kararda “Genel Müdür söz konusu arama esnasında müsait olmasa da bürokratik nezaket gereği daha sonrasında arayan kişiye dönüş yaparak durumu açıklaması gerekirdi” denildi.

Kaynak: Fırat Kozok / cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "O müdüre ‘Padişah mısın?’ cezası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete