Vural'dan Erdoğan'a sert tepki: Bu bir suç itirafıdır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a operasyon tepkisi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Çözüm Süreci içerisinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı” sözüne, “Bu bir suç itirafıdır. Bu itirafla suç işlendiği ispatlanmıştır” dedi.

Vural, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada ‘Çözüm Süreci içerisinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı’ dedi, ne diyorsunuz? Daha önce de mühimmat stokladılar demişti, ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, şöyle yanıt verdi:

“Aslında bu açıklamaları bir araya koyduğunuzda çözüm sürecinde PKK silah stokladı, bombaları gömdü, eylemleri yaptı, biz görmedik uyuduk, uyuttuk devleti. Bunlar, açıkçası bugün PKK terör örgütünün kanlı eylemlerinin arkasında kimin iradesinin olduğunu gayet açık ve net ortaya koyuyor.

Hukuki meşruiyet içerisinde görev yapması gereken güvenlik güçlerinin elleri kolları bağlanmış ve bu talimatı operasyon yapılmama talimatını da siyasi iktidar vermiştir.

Aslında konusu suç teşkil eden bir talimatı yerine getirmemek gerekirken maalesef bu talimatlarla PKK terör örgütü korunup kullanmış ve bugün 133 şehidimiz var. Bu şehitlerimizin kanında bu iradenin zihniyeti vardır, yönetimi vardır ve PKK terör örgütünün bu eylemleri yapması için zemin oluşturmuştur.

-“SUÇ İŞLEMİŞLERDİR”-

Devletin gücünü kullanmayanlar suçludurlar. Suç işlemişlerdir. Dolayısıyla dönemin başbakanı sıfatıyla valilere verilen bu talimat aslında AKP ile PKK’nın beraber birlikte ortaya koyduğu çözüm sürecinin PKK terör örgütünün hamiliğini yaptığını, onun bu eylemleri yapması için zemin oluşturduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

-SAVCILARA SESLENDİ-

Bu savcılar, ey anlı şanlı Cumhuriyet savcıları suçla mücadele etmeniz gerekiyorsa işte buyurun, devleti yönetenlerin açık bir itirafı var, bu itiraflar karşısında Cumhuriyet savcıları görevini yapmayanlar hakkında ne zaman milli egemenlik gereği hukuku kullanacaksınız, kanunları uygulayacaksınız.”

“Bu itiraf diyorsunuz?” sorusuna da Vural, “Suç, bu etkin pişmanlığa girer mi, girmez mi bilmiyorum, onu savcılar değerlendirsin, hakimler değerlendirsin ama görülmektedir ki bu bir suç itirafıdır. Bu itirafla suç işlendiği ispatlanmıştır. Bugün bu tablo aslında bir itiraftır. Açıkça bir suç işlendiğini ortaya koymaktadır” yanıtını verdi.

-“KARNINIZDAN KONUŞMAYIN EY CUMHURBAŞKANI, EY BAŞBAKAN”-

Cumhurbaşkanı’nın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarına da Vural, “Karnınızdan konuşmayın ey Cumhurbaşkanı, ey Başbakan. Çözümünüz nedir?” derken, “Dolaba koyduğu çözümü alsın başına çalsın” dedi.

-“BU REKLAM VE ŞOV KOKAN BİR YAKLAŞIM TARZI”-

Hakkari’de PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Tuhal’ın ailesine haberin kameralar önünde verilmesine ilişkin de Vural, şöyle dedi:

“Utanç verici, bir reklam aracı olarak kullanıyor. Eğer Cumhurbaşkanı gidip ay yıldızlı bayrağımızın olduğu şehidimizin tabutuna elini koyup nutuk atmaya kalkar, reklam aracı olarak görürse kaymakam da bunu yapar tabi. Milletimizin ruhunu incitmiştir. Dolayısıyla bu reklam ve şov kokan bir yaklaşım tarzı. Bunları bir medya şovu aracı haline dönüştürmek bir siyaset aracı haline dönüştürmek gerçekten bir zihniyet bozukluğunu devlet yönetimindeki bir zihniyetin bozuk olduğunu ortaya koyuyor.”

“Cumhurbaşkanı bana danışmalarından doğal ne olabilir listeler konusunda dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna da Vural, “Bu ifade Cumhurbaşkanının cumhurbaşkanı görevini yapmadığını ve tarafsız olmadığını ve bir partinin kendi içişlerine müdahale ederek bir partiyi yönettiğinin itirafıdır, niye danışacakmış sana” dedi.
 

    :

    :

    :

    :

    "Vural'dan Erdoğan'a sert tepki: Bu bir suç itirafıdır" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete