Adını gözlerindeki ışıktan alan çocuk: Nour

13 Temmuz 2015 - 19:20
Sürekli gülümseyen ve çevresine neşe saçan 12 yaşındaki Suriyeli bu güzel kız çocuğunun ismi Nour. Islahiye Kampı’nda onu tanımayan yok gibi. Kampın belki de en mutlu çocuğu o. Özellikle de kuşları, oyuncak bebeği ve cep telefonu ile oynarken ondan daha keyiflisi yok. 
 
Nour, dört yılı aşkın bir süredir annesi, babası, iki ağabeyi Mohammed (18) ve Ali (17) ile birlikte bir çadırı paylaşıyor. Ülkesindeki çatışmaların başlamasının hemen ardından yaşadıkları Idlip kenti yakınlarındaki Cisr Şuur’dan Türkiye’ye gelmişler ve Islahiye Kampı’na yerleşmişler.

Ülkesinde iki yıl boyunca down sendromlu çocukların katıldığı özel bir eğitim merkezine giden Nour, okuma yazmayı burada öğrenmiş. Kampta ise UNICEF Çocuk Dostu Alan’daki etkinliklere hiç aksatmadan katılıyor. En çok dans etmeyi ve resim yapmayı seviyor.


 
Çocuk Dostu Alan’da görev yapan Türk Kızılayı Gençlik Çalışanı Ebru, Nour için şunları söylüyor:

“Nour benim için bu kamptaki özel çocuklardan bir tanesi. Çocuk Dostu Alanımıza kendi başına gidip geliyor. Dans ve müzik aktivitelerimiz onu çok mutlu ediyor. Resim yapmaya karşı da özel bir ilgisi var. Her ne kadar okula gidemese de kişisel gelişimi için buradaki etkinliklere düzenli olarak katılmasını teşvik ediyoruz.”
 
Ebru bunları söylerken araya giren Nour, “Hem çalışkanım, hem akıllıyım” diyerek herkesi güldürmeyi başarıyor.
 
Üç dileğini sorduğumuzda; sürekli gençlik çalışanlarının yanında olmasını, bir kız kardeşi olmasını ve denize gitmeyi diliyor.

Nour’un hayalinde ise başarılı bir doktor olmak var...























    :

    :

    :

    :

    "Adını gözlerindeki ışıktan alan çocuk: Nour" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete