CHP’li belediye istedi, İçişleri imara açtı

Bursa Ovası'nın Başköy mevkiinde 200 bin metrekarelik tarım arazisine CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin mobilyacılar sitesi yapmak için hazırladığı plan değişikliğine İçişleri Bakanlığı "Kamu yararı vardır" diyerek onay verdi




CAN BURSALI



Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan ve 'tarımsal niteliği geliştirilecek alan' olarak tanımlanan Bursa Ovası yeni bir imar talanıyla karşı karşıya. Nilüfer ilçesine bağlı Başköy mevkiinde, 200 bin metrekarelik tarım arazisi, CHP’li Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan planın İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması sonucu imara açıldı. 

TEKLİF CHP’Lİ ÜYELERDEN 


CHP’li Belediye Meclis üyeleri Osman Günay ve Gürsel Uludağ , bir kısmı “S.S. Mobilyacılar ve Dekorasyoncular Toplu İşyeri ve Yapı Kooperatifi” adına kayıtlı 145 parsel arazinin imara açılması talebiyle Nilüfer Belediye Meclisi’ne önerge verdi. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran Nilüfer Belediyesi 1/25000 Ölçekli Batı Planlama Bölgesi Nazım İmar Planı’nda değişiklik yapılmasını talep etti. Büyükşehir Belediyesi de bölgeye dair uzman kurumlardan görüş alınmasını istedi.
BAKANLIK YOL GÖSTERDİ


Toprak Koruma Kurulu, “… ilgili Bakanlıkça düzenlenmiş Kamu Yararı Kararı ve hazırlatılacak Toprak Koruma Projesinin İl Müdürlüğü’ne gönderilmesi halinde uygun bulunmuştur” şeklinde görüş belirtti. Kurum görüşlerinin alınmasının ardından “kamu yararı” kararını verecek olan İçişleri Bakanlığı’na başvuruldu. İçişleri Bakanlığı talep edilen bölgenin ilgili Belediye tarafından imara açılacağına ilişkin ilkesel amaçlı Meclis Kararı talep etti. Bakanlığın cevap yazısı üzerine 5 Şubat’ta toplanan Nilüfer Belediye Meclisi, oybirliği ile 200 bin metrekarelik arazinin imara açılmasına karar verdi.


FARKSIZLAR

KARŞI’ya konuşan Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Hakan Karademir, “Doğayı ve tarım alanlarını katletmek için Bursa’da birbiriyle yarışan AKP ve CHP’nin özünde birbirinden farksız yapılar olduğunu görmüş olduk” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "CHP’li belediye istedi, İçişleri imara açtı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ