CHP'de istifaların devamı gelecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği Antalya kampı, şoke eden bir gelişmeyle başladı. Antalya'daki kampın başladığı ilk saatlerde gelen Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifa ettiği haberi, vekillerde soğuk duş etkisi yarattı. Bu haberin ardından, gözler Genel Başkan'a yönelik muhalif açıklamalarıyla öne çıkan diğer milletvekillerine çevrildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

O VEKİLLER DE İSTİFA EDECEK Mİ?

Karşı Gazete'ye konuşan Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, istifa seçeneğinin şu an için söz konusu olmadığını söyledi. Karşı Gazete'ye bu açıklamaları yaptığı sırada Belek yolunda olan Batum, daha sonra CHP'nin kamp yaptığı otelde diğer vekillerle bir araya geldi.

Muhalif kimliği ile tanınan ve Karşı Gazete'nin Antalya kampında konuştuğu bir başka isim Mersin Milletvekili İsa Gök de, Tarhan'ın istifasından henüz haberi olduğunu, başka istifalar konusunda ise kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren açıklamalarıyla tanınan İstanbul Milletvekili Nur Serter ise haberi Antalya'ya gelmek üzere uçağa bineceği sırada aldı. Serter'in, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile aynı uçağa binmesi de dikkat çekti.

Karşı Gazete'nin edindiği bilgilere göre; CHP Liderini ve politikalarını en sert şekilde eleştiren isimlerin başında gelen Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yurtdışında olması nedeniyle Antalya kampına katılamayacak. Bir başka muhalif isim olarak tanınan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in ise Antalya'ya gelmesi bekleniyor.

Kurultayda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na karşı yarışan Muharrem İnce ise kampa katılmıyor.

Öte yandan, bu istifadan diğer muhalif milletvekillerinin bilgisinin olmaması, Tarhan'ın bu kararı tek başına aldığı yorumlarına neden oldu.

İstifanın ardından listeye tekrar girme şansı olmayan bazı milletvekillerinin, DSP başta olmak üzere farklı partilerden ya da bağımsız olarak seçime girmesi seçeneği de yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM 


    :

    :

    :

    :

    "CHP'de istifaların devamı gelecek mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ