close

Kılıçdaroğlu'nun istifalarla imtihanı...

Chp Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifası, gözleri Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na çevirdi. Kılıçdaroğlu'nun elinde 'istifayı kabul etmeme' seçeneği bulunuyor... CHP Lideri, daha önce bazı vekillere bu olanağı sunmuştu...
KARŞI GAZETE ANALİZ | ANTALYA

İSTİFAYI KABUL ETMEZ İSE...

Cumhuriyet Halk Partisi kampının ilk gününde gelen haber, gözleri Antalya'ya çevirdi. Parti yönetimini ve politikalarını ağır şekilde eleştiren ve partisinden istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan artık CHP'li değil...

Elbette istifa tek taraflı bir müessese...

Yani 'gidiyorum' diyeni kimse zorla tutamaz...

Ancak CHP Lideri'nin daha önce de istifa ettiğini açıklayan bazı vekillerin istifasını kabul etmediğini ve onları CHP'de tuttuğunu hatırlatmak gerek...

İşte son dönemdeki istifalardan bazıları...

VARAN 1- SABAHAT AKKİRAZ

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, 301 madencinin öldüğü Soma'daki facianın ardından, iktidarın siyasi sorumluluk almama tavrını eleştirmiş ve 'yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok' diyerek, istifa dilekçesini vermişti. Ancak Kılıçdaroğlu, bu dilekçeyi işleme koymadı. Bazı CHP'lilerin 'şov' yapmakla suçladığı Akkiraz da böylelikle sine-i millet tartışması başlatıp, tepkisini ortaya koyma şansı bulmuş oldu.

VARAN 2 -TURGUT DİBEK

CHP'den istifa ettiğini açıklayan bir başka isim ise Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek olmuştu. Yerel seçim öncesi aday belirleme sürecine ilişkin eleştiriler yapan Dibek, Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun gösterilmesine tepki koymuş ve istifa dilekçesi hazırlamıştı. Kılıçdaroğlu, o dilekçeyi de işleme koymadı.

VARAN 3 - GÜRSEL TEKİN

CHP MYK'da görev alan Gürsel Tekin de 2012 yılında partisinden değil ama MYK'daki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bazı MYK üyeleri ve örgüt temsilcileri ile ters düşen Tekin'in bu talebini kabul eden Kılıçdaroğlu, bir süre sonra Tekin'i yeniden MYK'da görevlendirmişti. Tekin, hala MYK'da ve partinin genel sekreteri olarak görev yapıyor.

VARAN 4 - EMREHAN HALICI

Genel Başkan Yardımcılarından Emrehan Halıcı da iki kez istifa seçeneğini kullanan isim oldu. Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu olan Halıcı 2013 yılındaki ilk istifasında sadece genel başkan yardımcılığı görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Bu istifanın nedeninin ‘kadro yetersizliği’ ve Halıcı'nın üzerinde çalıştığı ‘e-seçmen’ programına gelen eleştiriler olduğu öne sürülmüştü. Ancak Kılıçdaroğlu, istifayı kabul etmedi ve Halıcı göreve devam etti. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan olağanüstü kurultayda ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine almadığı Halıcı, PM'ye giremeyince bu kez partisinden istifa etti. Kılıçdaroğlu bu sefer Halıcı'ya engel olmadı ve istifa gerçekleşti.

VARAN 5 - SALİH FIRAT

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise partisinin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Meclis Genel Kurulu'ndaki sözlerine tepki göstererek istifa etmiş ve ardından AKP'ye katılmıştı.

VARAN 6 - EMİNE ÜLKER TARHAN

Antalya kampının ilk gününde parti politikalarını ağır bir dille eleştirerek CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifası konusunda Kılıçdaroğlu'nun yaptığı "sağlık olsun, normal, zaten beklediğimiz bir şeydi" değerlendirmesi ise bu kez geri dönüşün pek de mümkün olmadığını gösteriyor.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'nun istifalarla imtihanı..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ