Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomi eylem planında ilginç gelişmeler yaşanıyor

Yeni ekonomi eylem planı ile servisleri kaldıracağını açıklayan Hükümet, sessiz sedasız getirdiği bir başka düzenleme ile servis esnafını yatırıma zorluyor. Engelliler için yeni yatırım şartı yasası, bu hafta Meclis'te görüşülecek.
KARŞI GAZETE | ANALİZ

BAKANLARIN BİRBİRİNİDEN HABERİ YOK MU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta açıkladığı ekonomi eylem planında, kaldırılması planlanan servislerle ilgili ilginç bir gelişme yaşanıyor..

Şehiriçi servisleri engelliler ve öğrenciler açısından “daha kolay erişilebilir” hale getirmek için yeni yatırımlar öngören yasa teklifi, Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu’ndan hızla geçirilerek Genel Kurul’un gündemine getirildi.

Engelliler Hakkında Yasa’yı değiştiren teklife göre, servis taşımacılığı yapanlar engelli personel veya öğrencilerin taleplerini karşılayamaz ve erişilebilir taşıma hizmetini sağlayamaz ise yaptırımla karşılaşacak.


ENGELLİ BİNEMİYORSA RUHSAT YOK

Şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı ile servis ve turizm taşımacılığı yapan araçlar dışında şehiriçi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan erişilebilir olmayanlara yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin ya da ruhsat verilmeyecek.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı ile servis ve turizm taşımacılığı yapan araçların erişilebilir hale getirilmesi için ayrıca yönetmelik çıkarılacak.

"BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!"

Düzenlemenin görüşüldüğü komisyonun CHP’li üyesi Manisa Milletvekili Sakine Öz, yaşanan çelişkiye dikkat çekti. Servis araçlarına yeni yatırım gerektirecek bir düzenlemenin geldiğini vurgulayan Sakine Öz, “Başbakan’ın açıkladığı ulaşım projelerinin daha günü dolmadan Ali Babacan yalanlamaya başladı. Servis taşımacılığının, şehiriçi ulaşımın nasıl düzenleneceği, trafiği olduğu kadar milyonlarca ailenin geçim şartlarını, buna uygun üretim planlamış sanayi kesimini, belediyeleri ve esnafımızı etkiler. Kimin görüşünü aldınız, etkilerini neye göre hesapladınız? " diye konuştu.

"BAKANLAR BİRBİRİ İLE KONUŞMUYOR MU?"

"Hükümetin bakanları birbiriyle konuşmuyor mu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!" yorumu da yapan CHP'li Öz, "Bugünkü çelişkili sözlerle özünü baştan kaybeden kanun teklifi, aslında kendilerinin de içeriğinden haberdar olmadığı, kendi başlarına kalsalar Meclis’e getirmeyecekleri, sırf AB normlarına uyacağız diye çıkarmak istedikleri yasalardan biri" sözleriyle yaşanan çelişkiyi değerlendirdi.

KARSİGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomi eylem planında ilginç gelişmeler yaşanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ