Yeni diye açıklanan ekonomi paketi bakın kaç aylık çıktı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "yeni" sıfatıyla açıkladığı "Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı"nın aslında geçen Haziran'da kabul edildiğini ve bir hafta önce görüşülen Maliye Bakanlığı Bütçe sunumuna aynen yer aldığını biliyor musunuz?
KARŞI | ANALİZ

BAKANKEN KABUL ETTİ, BAŞBAKAN OLUNCA AÇIKLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu,"Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı" adı altında 25 alanda geniş kapsamlı dönüşüm öngören programın ilk 9 maddesini açıkladı.

Ancak Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planı; 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanıp Yüksek Planlama Kurulu'nda görüşülmüş ve Bakanlar Kurulu'nun 10 Haziran 2013 kararıyla kabul edilmiş kalkınma planının bire bir aynısı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan sıfatıyla imzalayıp TBMM'ye gönderdiği kalkınma planının altında Davutoğlu dahil, dün basının karşısına çıkan tüm kabinenin de imzası var.

BİR HAFTA ÖNCE DE MALİYE BAKANI AÇIKLADI

Ayrıca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 23 Ekim 2014 tarihli 2015 bütçe sunuş konuşmasında da "Öncelikli dönüşüm programı" adıyla, Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddenin de içinde olduğu 25 maddeyi duyurmuştu. 








KARSİGAZETE.COM









    :

    :

    :

    :

    "Yeni diye açıklanan ekonomi paketi bakın kaç aylık çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ