Eski Bakan Güler, “Defterini düreceğim o pez...gin” demişti!

Bakanlar hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Soruşturma Komisyonu, Reza Zarrab''ın; eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’e 400 bin dolar vererek sürgün ettirdiği öne sürülen Fatih İlçe Emniyet eski müdürü Orhan İnce’yi dinledi.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Fatih İlçe Emniyet eski müdürü Orhan İnce, dört eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını soruşturan Meclis Komisyonu'nda tanıklık yaptı.  

Birkaç gün önce, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizlik kararına itiraz eden Orhan İnce'nin, Reza Zarrab'ın talebiyle görevden alındığı ve meslekten ihraç edildiği belirtilmişti.  

Komisyona bilgi vermeye avukatı ile  gelen İnce'nin, avukatı salona alınmadı. Sadece komisyon üyesi milletvekillerinin girdiği toplantı, yine dinlenme olasılığına karşı jammer (sinyal kesici) kullanılarak yapıldı. İnce, yaklaşık bir buçuk saat komisyonda kaldı. 

İDDİALARINI TEKRARLARI

Orhan İnce'nin daha önce yaptığı açıklamalardan geri adım atmadığı, Reza Zarrab ve Muammer Güler arasında 'iddiaları doğrular nitelikte' ilişki olduğunu bir kez daha söylediği öğrenildi. 

SAHTE PARA GETİRİP, ALTIN MI GÖTÜRÜYORMIŞ?

İnce'nin daha önce gündeme getirdiği iddialar arasında; İran'dan bavullar dolusu sahte para getirildiği, bunların Gümrük'te 'gerçekmiş gibi' kayda geçirildiği daha sonra da o para karşılığı altınların yine bavullarla İran'a taşındığı  iddiası vardı. İnce ayrıca kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını da öne sürmüştü. 

İNCE'NİN AVUKATI KARAKOÇ: "RÜŞVET ALMADIĞI İÇİN GÖREVDEN ALINDI"

Bu arada İnce'nin komisyona alınmayan avukatı Özcan Karakoç da duruma itiraz etti. 

"Müvekkilimi tanık sıfatı ile çağırdılar ama aslında müşteki yani 'zarar gören'  konumunda. O yüzden avukat ile oraya girmeliydi" dedi. 

Müvekkili İnce'nin Beyazıt Karakolu'na ilk atandığında Reza Zarrab'ın birkaç kez "hayırlı olsun" bahanesiyle ziyaretine gittiğini ve rüşvet teklif ettiğini öne süren avukat, "ancak rüşveti kabul etmedi, bu yöntem işlemedi, o yüzden görevden aldırıldı.  Şerefli bir emniyet amiri.. Görevine döneceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

TAPE'LERDE ADI GEÇMİŞTİ...

İnternete sızan ve medyada yer alan haberlere göre Muaamer Güler'in 17 Aralık soruşturma dosyasına giren telefon konuşmasında Orhan İnce hakkında “Defterini düreceğim o pez...gin” dediği öne sürülüyor.

Burcu Oral EVREN | KARŞIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Eski Bakan Güler, “Defterini düreceğim o pez...gin” demişti!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ