CHP'den ihracı istenen Süheyl Batum'un 7 günü var

Partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen CHP'li Batum'un durumu ne olacak? Uygulamanın hukuken tartışmalı olduğu iddia ediliyor. Öte yandan ihraç isteminin görüşüldüğü geçen haftaki MYK'nın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, tebligat hala Batum'a ulaşmadı.
Burcu ORAL EVREN |  KARŞI GAZETE ÖZEL

Parti içinde bir kesim, milletvekili olması nedeniyle Süheyl Batum hakkında ihraç talebiyle disipline sevk kararını; MYK'nın değil, Parti Meclisi'nin alması gerektiğini savunuyor. Yani talebi "hukusuz" buluyor. Genel Merkez ise kararında ısrarcı...

KARAR DÜN GÖNDERİLDİ

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre MYK'nın 10 gün önce karara bağladığı talebe ilişkin yazı, Süheyl Batum'a dün gönderildi. Yazı eline ulaştıktan sonra 7 gün içinde Batum'un savunmasını hazırlaması gerekiyor.

İHRAÇ İÇİN MYK MI, PM Mİ YETKİLİ?

Partideki bir kesimde, Batum'un milletvekili olması nedeniyle tüzüğe göre, ihraç kararını PM'nin talep etmesi gerektiği görüşü hakim. Bu durumda Yüksek Disiplin Kurulu'nun tavır sergileyerek, talebi iade etmesi olasılığı da vardı. Ancak Karşı Gazete, YDK'nın yazıyı Batum'a dün gönderdiğini ve şimdi savunmanın beklendiği bilgisine ulaştı. Fakat yazı haberimizin yayına hazırlandığı 15:00’e kadar henüz Batum'un makamına ulaşmadı.

Talep, tebliğ edildikten sonra itirazlar Batum tarafından, savunmada dile getirilecek. YDK, itirazı haklı bulursa ihraç talebini kabul etmeyebilir.

BATUM, SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR

Süheyl Batum'un ihraç istemine gerekçe olarak Emine Ülker Tarhan'ın istifasından sonra, "İstifalar sürecek" açıklaması yapması gösteriliyor. Batum ise böyle bir söz söylemediğini, şahit bulunamayacağını savunuyor.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "CHP'den ihracı istenen Süheyl Batum'un 7 günü var" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ