“IŞİD'in elindeki rehinelerin can güvenliği yok!“

IŞİD, Türk rehinelere karşı, Süleyman Şah Türbesi'ni gerçekten istedi mi? Muhalefet, Dışişleri Bakanlığı'nın kafa karıştıran açıklamasını konuşuyor. ABD'li gazetecinin kafasını vahşice kesen IŞİD'in, rehinelerimize yönelik tavrının ne olacağı da endişe konusu.
Burcu ORAL EVREN| KARŞI GAZETE  

"REHİNE KRİZİNİN SORUMLUSU, BAŞBAKAN OLDU!"

IŞİD’in, Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 Türk vatandaşının akıbeti ne olacak?

Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında, Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesini istediği öne sürüldü. İddia üzerine  Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Ancak haberleri tam olarak yalanlamayan Bakanlığın açıklaması kafaları daha çok karıştırdı. Bakanlık açıklamasında, iddia kesin bir dille yalanlanmadı, "kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden kaçınılmalıdır" ifadesi kullanıldı.  

Karşı Gazete süreci ve bölgeyi yakından takip eden MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ile konuştu. IŞİD'in artık kabuk değiştirdiğine dikkat çeken Oğan, Türkiye'deki bazı kritik noktaların hedef alınabileceği uyarısı yaptı. Şu değerlendirmede bulundu: 

"BAKANLIK O AÇIKLAMAYI YAPMASA, TÜRBE İDDİASINA İNANMAZDIM"

"Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması bir acayip! 'Kesinlikle böyle birşey yok' demiyorlar... İnanın, Dışişleri açıklama yapmadan önce böyle bir iddiaya ihtimal dahi vermiyordum ama öyle bir açıklama yapmış ki; ben bile 'acaba?' dedim...

YA YIKACAK YA REHİNELER KARŞILIĞINDA BİR ŞEY ALMIŞ OLACAK...

IŞİD zaten türbe yıkıyor...  Ne yapacak Süleyman Şah Türbesini... Ya yıkmak için böyle bir pazarlığa girmiş olabilir ya da rehineleri bırakacak ise  'karşılığında bir şey aldık' demek için bunu yapıyor olabilir. Hiç akla uygun gelmiyordu bana, ta ki Bakanlığın bu acayip açıklamasına kadar! Bakanlığın kafası karışmış durumda. Sanki 'var ama yazmayın, sıkıntı olur' anlamına gelen bir açıklama yapmış. Mantıklı bir pazarlık değil...   

DIŞİŞLERİ AKIL VE MANTIKTAN UZAKLAŞTI

Aslında geçmişe bakınca, Hükümetin uygulamaları zaten mantıksız... Ben rehin alma olayından 16 saat önce, Meclis'te 'Musul Konsolosluğumuz basılacak, vatandaşlarımız rehin alınacak' uyarısı yapmıştım. Kimse dikkate almadı... Göz göre göre rehin alındılar... Bu olayda da mantık yoktu...  Yani Dışişleri Bakanlığı'nın icraatlarını son dönemde akıl ve mantıkla izah edemiyoruz. Ne metre ile ölçülüyor, ne kilo ile tartılıyor davranış tarzları... Ne akılla anlaşılabilen ne mantıkla çözülebilen bir dış politika. Sıfır sorunla yola çıkıp, ortada sıfır komşu bıraktılar!

"REHİNELER CANLI KALKAN"

49 Türk vatandaşı rehinenin canlı kalkan olduğu çok net. Aksi halde ABD, gündüz vakti cuma namazına elini kolunu sallayarak giden IŞİD liderini nasıl yakalayamaz? Gizli de değil, kalabalık bir konvoyla gidiyor. 'ABD hava saldırısı yapıyor' denilen de iki Toyota araçtaki, birkaç makinalının imhası... Belki bir - iki  terörist öldürüldü...  Onun dışında Musul'da IŞİD Karargahı'na operasyon düzenlenmedi. Musul Havaalanı, IŞİD'in elinde. Burayı gören radarlar çok güçlü ama operasyon yapılamıyor, niye acaba? Çünkü muhtemelen bizim diplomatlarımızı kısım kısım böldüler, her biri önemli bir Karargah'ta canlı kalkan olarak kullanılıyor"

AMERİKALI GAZETECİ'NİN KAFASININ KESİLMESİ, TEHLİKEYE İŞARET!

ABD'li gazetecinin kafasının kesilmesi ve görüntüsünün sosyal medyadan paylaşılmasının Türkiye ve ABD açısından dikkatle değerlendirilmesi gerektiği uyarısı yapan Sinan Oğan, "Bu olay ile bence IŞİD'in terör faaliyetleri yeni bir aşamaya geçti. Bu saatten sonra bizim rehinelerimizin de can güvenliği yok. İlk kez bir gazeteci aleni şekilde katledilmiştir. Bundan sonra da bu tür olayların olmayacağına dair en ufak bir emare yoktur. Hatta bu olay, IŞİD'in artık ABD hedeflerine saldıracağını göstermiştir" dedi.  

IŞİD'E EN YAKIN ABD HEDEFİ TÜRKİYE'DE!

Oğan, IŞİD'e en yakın ABD hedeflerinin Türkiye'de olduğunu söyledi. Yaklaşan tehlikeye dikkat çekti. Malatya'daki Kürecik Radar İstasyonu, İncirlik'teki ABD Üssü ve çeşitli yerlerdeki NATO Karargahları'nın hedef olabileceğinin altını çizdi. 

"REHİNE KRİZİ YARATAN ADAM, NASIL BAŞBAKAN OLDU?"

"Türkiye öyle bir zaafiyete uğratıldı ki IŞİD gelse saldırsa, ellerinde rehineler var diye karşılık vermeyeceğiz" değerlendirmesi yapan Oğan,  "bu beceriksizliğin hesabı sorulmadığı gibi bir de ödüllendiriliyor, bu beceriksiz Başbakan oluyor, vay Türkiye'nin haline!" diye konuştu. 

"IŞİD'IN HEDEFİ ARTIK BATI!"

Oğan, ABD'nin operasyonları sonrası, IŞİD'in artık Batı'yı bütün olarak hedef aldığı değerlendirmesi de yaptı. Batı'dan ve Türkiye'den örgüte katılan kişilerin, sakalını kesip, mahallesine dönebileceğini ve birer saatli bomba olacaklarını anlattı. "Geri dönen bu teröristler her an terör eylemi yapabilir" sözleriyle yaklaşan tehlikeye işaret eden MHP Iğdır Milletvekili, sosyal medyayı da Hollywood efektleri benzeri unsurlarla birlikte kullanan IŞİD'in sanıldığının aksine ilkel değil, çok profesyonel olduğunu vurguladı. "Karşımızda teknolojiyi çok iyi kullanan, insan psikolojisini çok iyi bilen bir terör örgütü var. Hükümet ise Meclis'e  bu örgütün araştırılması için verdiğimiz önergeyi kabul etmiyor. Ama bundan kaçış yok, eninde sonunda Türkiye bu bela ile yüzleşecek. Umarım sonucu kötü olmaz" diye konuştu. 

Burcu Oral Evren | KARŞIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "“IŞİD'in elindeki rehinelerin can güvenliği yok!“" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ