IŞİD’in Türkiye tablosu dehşet verici!..

Kafa kesen, tecavüz eden, katliam yapan, 49 vatandaşımızı rehin tutan IŞİD'e, Hükümet neden hala "terörist" diyemiyor? Dün yine bir gazetecinin kafa kesme görüntüleri ile dünyaya meydan okuyan IŞİD, Türk rehineler için ne planlıyor?
Burcu Oral EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Vahşi teröristlerin sıradaki hedefi ne? Amerikalı gazeteciden sonra İngiliz gazetecinin kafasını hunharca kesen, görüntülerini yayınlayan IŞİD militanları, ellerindeki 49 Türk rehineye ne yapacak? Yeni Cumhurbaşkanı ile yeni Başbakan'ı IŞİD tehdidine karşı adım atmamakla suçlayan muhalefetin eleştirilerini Karşı Gazete derledi...

IŞİD'İN ARKASINDA GİZLİ SERVİSLER Mİ VAR?

Karşı Gazete'ye konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan IŞİD'in ciddiye alınması gereken bir yapılanma olduğuna dikkat çekti. Önemli bir analiz yaptı. Acaba IŞİD'in arkasında başka ülkelerin gizli servisleri mi var?

"AKIL HASTASI MİLİTANLAR BU TEKNİKLERİ NEREDEN ÖĞRENMİŞ?"

"IŞİD'in arka planına iyi bakmak gerek. Öncelikle söylenmesi gereken şu, IŞİD müthiş askeri teknikler kullanıyor, saldırı teknikleri kullanıyor.  Dünyanın dört bir yanından toplanmış belki akıl hastası diyeceğimiz kişilerin, böylesine başarılı operasyonlar gerçekleştirmesi bence anlamlı. Bu serseri güruhun arkasında çeşitli ülkelerin servislerinin olduğunu düşünüyorum.

"PYD ÖZERKLİK İLAN ETMESİN DİYE HÜKÜMET IŞİD'İ DESTEKLEDİ"

IŞİD'in bugün petrol sevkıyatından gelir elde ettiğini görüyoruz.  Elinde modern araç gereçler var. Silah sıkıntısı, para sıkıntısı çekmiyor. Eleman sıkıntısı çekmiyor...

Adana'daki tırların  içinde artık silah olduğu konusunda genel bir kanı var. Eğer içinde bebek maması ve gıda maddesi olsaydı denildiği gibi, o tırlara MİT'in eskortluk etmesi  
gerekir miydi ? O silahlar Suriye'nin kuzeyindeki PYD'nin özerklik ilanını engellemek amacıyla, ne yazık ki Türkiye tarafından El Nusra Cephesi'ne verildi. El Nusra da, IŞİD ile bir süre sonrasında işbirliğine girdiğinde, bizim silâhlarımız, IŞİD'in eline geçti. PYD güçlerine yönelik kaldırı sonucu, kaçan PYD'lilerden 700 bini Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı. 

"BARZANİ İSTEDİ, TÜRKİYE YAPTI"

PYD'nin özerkliğinin engellenmesini kim istedi? Bunu açıkça Barzani istedi. Barzani, kuracağı Kürdistan içinde bir özerk bölge istemiyor. Sonrasında da IŞİD Irak'a girdi, orada gerek Şii  yönetim gerekse Barzani güçleri birden geri çekildi. Bence IŞİD, Irak'ın üçe bölünmesinde kullanılan bir araçtır.

"IŞİD'İ 3 KESİM KULLANIYOR"

İŞID, üç ayrı kesimin aracıdır. Biri İsrail, biri Türkiye, biri de Barzani'dir. ABD, üçe bölünmüş bir Irak'ta, güneyde oluşacak bir Şii bölgesinin İran ile işbirliğine girmesini istemiyor. 

Üçlü bir Irak istikrarsızlık demektir ve bundan en çok zarar görecek de, gelecekte Türkiye olacaktır. IŞİD üzerinden oynanan kumardan dolayı umarım halkımız zarar görmez ancak bugün  gelinen noktada Türkiye içindeki IŞİD  uzantıları dikkat çekici. Eşkıya ile hesap içine girenler hep yanılır ve kaybederler. Bunu unutmamak gerek"

"HÜKÜMET, IŞİD'E ÖKÜZÜN TRENE BAKTIĞI GİBİ BAKIYOR"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD terörüne karşı adım atması gerektiği uyarısı yaptı. Hükümetin, özellikle bu teröre 'dur demediğini' vurguladı. "Hükümet, IŞİD'e öküzün trene baktığı gibi bakıyor" diyen Yeniçeri, şu değerlendirmeyi yaptı:

"TSK IŞİD İLE MÜCADELE ETMEZ İSE IŞİD, TSK İLE MÜCADELE EDECEK"

"TSK, IŞİD ile mücadele etmez ise IŞİD, Türkiye ile mücadele eder. IŞİD, ciddi bir tehdittir, örgütlenme kapasitesi vardır. Devletin mücadelesi gerekir. Sürekli Hükümete soru önergeleri verdik, ne yapılıyor diye sorduk... 

"YAPRAK KIMILDAMIYOR, IŞİD KIMILDIYOR"

Türkiye Cumhuriyeti hani bir dünya devleti idi? 76 milyonluk koca Türkiye deniliyor ya...
Burnumuzun dibinde 350 bin Türkmen öldürülmüş, sürülmüş, kovulmuş, kamplarda mülteci olarak duruyor. 20 bin Türkmen'in yaşadığı kasaba, IŞİD tarafından sarıldı... 80 gündür orada direniyorlar, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, öküz trene bakar gibi bakıyor. Türkiye hani bölge gücü, dünya devleti idi?  Kılını kıpırdatmadı. Davutoğlu diyordu ya, 'Türkiye'nin haberi olmadan yaprak bile kıpırdamaz' diye. Yaprak kımıldamıyor, bir tek IŞİD kımıldıyor!

REHİNELERİ BİLEREK Mİ VERDİLER?

TSK iki uçak uçurup, susturamıyor mu bunları. Susturur! Ama yapmıyor,  niye? Çünkü korkuyor! 49 rehine var ellerinde. O rehineleri de, bu yaşananlara tepkisiz kalmak için bilerek ve isteyerek verdiklerini düşünecek noktaya geldik. Sanki bir plan var, biz seyirciyiz...  

KAFA KESENLERE DE Mİ TERÖRİST DENİLMEZ?

Kafa kesen inlarlara terörist diyemiyor ya bu Hükümet! Böyle bir canilik, dehşet, vahşet herhalde bir tek Hitler döneminde vardı..."

IŞİD'İN TÜRKİYE TABLOSU DEHŞET VERİCİ!

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise IŞİD'in Türkiye tablosunu açıkladı... IŞİD'in Konya'daki yapılanması hakkında 27 Ağustos'da  Hükümeti uyardığını belirten Kart, örgütün hangi dershane ve kafeleri kullandığını basına açıkladığını, adresleri dahi verdiğini hatırlattı. Ancak uyarılarının dikkate alınmadığını ve Konya Emniyeti'nden kendisine verilen yanıtta, "sansasyonel açıklamalar yaptığı, IŞİD'e katılımların Konya'da diğer illerden fazla olmadığının söylendiğini" belirtti.

IŞİD'E KATILIMLAR BU İLLERDEN

Kart'ın verdiği bilgiye göre; IŞİD'e katılım Adapazarı, Konya, Bingöl, Adıyaman, Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve Bursa'da yoğunlaşıyor. 

Katılımlar öncelikle daha önce de cihad çağrılarına uyup Afganistan, Çeçenistan, Bosna'da savaşanlardan...

Ayrıca küçük vakıf, dernek, medreseler aracılığıyla yapılıyor. Atilla Kart, bu  merkezlerin isimlerini halkın bildiğini ancak Emniyet'in gereğini yapmadığını öne sürüyor.  

Kart, örgüte katılımın sırasıyla, önce Özgür Suriye Ordusu, sonra Nusret yapılanması ve son bir yıllık dönemde de IŞİD'e olduğunu belirtiyor. 

İŞTE 2012’DEN BU YANA ÖLEN TÜRKLER'E İLİŞKİN BELGE...

Kart, Suriye'de ölen Türklerle ilgili 6 sayfalık bilgi notunu paylaştı. O notta ölenlerin takma adları, doğum ve ölüm yerleri, savaştığı birlik ve kişilerle ilgili özel notlar var. "Bu notların şimdiye kadar Devlet tarafından elde edilmesi ve önlem alınması gerekirdi" diyen Kart, hiçbir şey yapılmadığını da kaygıyla izlediğini ifade etti. 

"Türkiye'nin her bölgesinden 90 gencimiz hayatını kaybetmiştir. Bu kişilerin nerede, hangi merkezlerde eğitildiği biliniyor. Bir bölümü ağırlıklı olarak Afganistan'daki çatışmalara katılmıştır. Bu belge, ölenlerin tamamını göstermiyor. Gerçek rakamın bunun çok üzerinde olduğu açıktır. 

DEVLET NE YAPIYOR?

Sorun şu, tüm bunlar yaşanırken Türkiye Cumhuriyeti ne yapıyordu? Devlet niye müdahale etmedi ya da niye himaye etti... Bu 6 sayfalık rapor, yasal teyide muhtaçtır, Devlet bunun için vardır. Ancak bu bilgilerin  akademik bir çalışmaya dayalı olduğunu ifade ediyorum. Üzerini örterek, görmezden gelerek IŞİD gerçeğini yok edemeyiz. Bu gerçek ile Devlet karşı karşıya gelmeli. Bu gençleri bu örgüte katılmaya iten motivasyon nedir? Bunu yaratan iklim nedir? Hükümet bu iklimin yeşermesini neden görmezden gelmiştir?

"AİLELER, DEVLET BİZİ IŞİD'E ŞİKAYET EDER DİYE KORKUYOR!"

Mağdur ailelerin feryatlarına neden sessiz kalınıyor? Aileler gidip kendilerini ifade edecek bir merci bulamıyor, Devletin resmi mercilerinin, kendilerini örgüte ihbar edeceklerinden korkuyorlar? Bu ağın ulusal, uluslararası ve yerel boyutu nedir? Ortaya çıkması gerekiyor"








IŞİD, TÜRK REHİNELERE NE YAPACAK?

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ise Hükümetin bir an önce, tüm dünyanın yaptığı gibi, IŞİD'i terör örgütü ilan etmesi gerektiğini söyledi. Şöyle konuştu:

"Görüntüleri ben de izledim. IŞİD militanları, insanlık dışı hareketler yapıyor. IŞİD bir terör örgütüdür. Tüm dünya bu örgüte karşı ortak hareket etmelidir. IŞİD'in elinde bizim de 49 rehinemiz var! Terör örgütlerinden her şey beklenir. Türkiye de tüm dünya ülkeleri ile aynı tepkiyi göstermelidir. Hükümet, rehinelerimizi unutmuşa benziyor... IŞİD'in eylem yapacağı bilgisini almış olmasına rağmen, Dışişleri Bakanlığı'nın duyarsız davranıp, vatandaşlarımızın rehin alınmasına sebep olmasının sorgulanması lazımdır"





Burcu Oral EVREN | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD’in Türkiye tablosu dehşet verici!.." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ